IOC Komitesi üyeleri ilgiden ÅŸaÅŸkına döndü

Güncelleme Tarihi:

IOC Komitesi üyeleri ilgiden şaşkına döndü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2013 10:52

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyeleri 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı incelemeleri için İstanbul'a geldi. Aday kentler Tokyo ve Madrid'i değerlendirdikten sonra İstanbul'a gelen heyet üyeleri kendilerine gösterilen ilgiyi görünce şaşkına döndü.

Haberin Devamı

2020 Olimpiyatları'na aday olan Tokyo ve Madrid'deki incelemelerin ardından Ä°stanbul'a gelen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) DeÄŸerlendirme Komisyonu "We are Ready" (Hazırız) sloganları ve çiçeklerle karşılandı.Â

KARÅžILAMADAN KARELER

Uluslar Arası Olimpiyat Komitesi (ICO) Başkan Yardımcısı Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişilik değerlendirme komisyonu ekibi Türk Hava Yolları'nın İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için özel olarak boyadığı Airbus 330 tipi 'Konak' isimli uçakla Madrid'den İstanbul'a geldi.  Saat 18.30'da Madrid'den İstanbul'a gelen komite ekibini Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Karşıladı.

KADÄ°R TOPBAÅž'TAN TEZAHÃœRAT

Craig Reedie ve beraberindeki heyet İstanbul'daki çeşitli okullardan havalimanına gelen yüzlerce öğrencinin tezahüratı ve alkışı altında gümrüklü salondan dış hatlar terminali çıkışına kadar yürüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, heyetin otobüse binişi sırasında 'Türkiye, Türkiye' ve 'We Are Ready (Hazırız)' sloganı atan gruba katılarak onlarla birlikte tezahürat yaptı.

14 TEMA ÃœZERÄ°NDEN DENETLEYECEKLER

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday kentlerden İstanbul, 13 kişilik değerlendirme komisyonu tarafından 14 tema üzerinde incelenecek. 

IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişilik değerlendirme komisyonu, vizyon, kentsel miras ve iletişim, olimpiyat oyunları genel konsepti, siyasi destek ve halk desteği, yasal konular, çevre, finans, pazarlama, spor ve spor tesisleri, paralimpik oyunları, olimpiyat köyü, emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler, konaklama, ulaştırma ve medya faaliyetlerinden oluşan 14 tema üzerinde incelemeler yapacak. İstanbul'daki temaslarına yarın başlayacak komisyon, 4 gün boyunca sabahları sunumları takip edecek, öğleden sonraları spor tesislerini gezecek. Komisyon, 27 Mart Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.

RAPOR TEMMUZ AYINDA IOC'YE SUNULACAK, KARAR 7 EYLÃœL'DE VERÄ°LECEK

Değerlendirme komisyonu, İstanbul'u da ziyaret ettikten sonra, 3 aday şehir hakkında hazırlayacağı raporları temmuz ayında IOC'ye sunacak. 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehir 7 Eylül 2013 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak 125'inci IOC toplantısında açıklanacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!