Invenergy, Tüm Filosunun Siber Güvenliğini Sağlamak Üzere GE Yenilenebilir Enerji'yi Seçti

Güncelleme Tarihi:

Invenergy, Tüm Filosunun Siber Güvenliğini Sağlamak Üzere GE Yenilenebilir Enerjiyi Seçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:36

GE Yenilenebilir Enerji, Kuzey Amerika'nın en büyük bağımsız ve özel yenilenebilir enerji sağlayıcısı olan Invenergy ile şirketin tüm rüzgar türbini filosunu güvenceye almak üzere bir siber güvenlik anlaşması imzaladığını duyurdu.

Haberin Devamı

10 yılı aşkın süreye sahip ve 13 milyon dolar değerindeki anlaşma, Endüstriyel İnternet geçmişindeki en büyük siber güvenlik anlaşmalarından biri olma özelliği taşıyor.

Bir GE Şirketi olan Wurldtech, bilgi teknolojilerine ek olarak  siber güvenlik ve koruyucu operasyonel teknolojilere  odaklanıyor.  Anlaşma kapsamında Invenergy'nin eskiden kalma kontrol sistemleri iyileştirilecek ve Wurldtech'in endüstriyel ve süreç kontrol alanlarına yönelik ileri teknoloji güvenlik çözümü Opshield ile şirketin güvenlik ağı daha üst seviyeye yükseltilerek korunacak. Ayrıca 10 yıllık anlaşma kapsamında GE ve Wurldtech, Invenergy'ye yazılım bakımı, güncelleme ve yama hizmetleri sunacak.

Invenergy Başkan Yardımcısı ve Ticari Faaliyetler Genel Müdürü olan Jim Shield şu açıklamalarda bulunuyor: "Çevrimiçi tehditlerin artması ve elektrik şebekesinin dijitalleşmesi ile birlikte siber güvenlik Invenergy için en önemli öncelik haline gelmiştir. Operasyonel ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla uzun vadeli bir kurumsal siber güvenlik anlaşması yapmak üzere GE Dijital ekibiyle yaptığımız işbirliği bize gurur veriyor."

Haberin Devamı

GE Yenilenebilir Enerji Dijital Başkanı (CDO) Sanjeev Addala konuyla ilgili şu yorumu yapıyor: "Anlaşmayı hayata geçirmek için tüm birimlerdeki ekiplerimiz çok büyük emek harcadı. Invenergy filosunu sözleşme kapsamında başarılı bir şekilde desteklemek ve bu desteği diğer rüzgar filolarını da kapsayacak şekilde genişletmek istiyoruz. En iyi müşterilerimizden biri olan Invenergy'nin dijital dönüşümünde yer almak, son derece heyecan verici!"

Kapsamlı Siber Güvenlik paketimizin rüzgar çiftlikleri için özel olarak geliştirilen Wind SCADA Secure Edition sürümünü sunuyoruz. Bu teknoloji paketi, müşterilerimizin Operasyonel Teknoloji (OT) siber konumunu rüzgar santralinin iç ve dış ortamında kurmak ya da geliştirmek üzere entegre ediliyor.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!