İnsan değil D-Will

Güncelleme Tarihi:

İnsan değil D-Will
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 01:46

New Jersey’nin Bobcats’i 104-101’lik skorla dize getirdiği karşılaşmada Deron Williams devleşti. Başarılı oyuncu, hem bu sezonun en yüksek sayısını atan isim oldu, hem de kendi rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

NBA’de Deron Williams fırtınası esti... New Jersey Nets’in Charlotte Bobcats’i deplasmanda 104-101 mağlup ettiği müsabakada Williams, kaydettiği 57 sayıyla geceye damgasını vurdu.
Takımının galibiyetinde başrolü oynayan Williams, bu performansıyla hem sayıda kariyer rekorunu geliştirdi, hem de bu sezon bir maçta en çok sayı atan oyuncu unvanını elde etti. Williams, boyalı alanda 29’da 16, 3 sayı çizgisinde 11’de 4 isabet elde ederken, kullandığı 21 serbest atışın tamamını sayıya çevirdi.

Kris Humphries’den 11 sayılık destek

Deron Williams, NBA’deki lokavt esnasında formasını giydiği Beşiktaş Milangaz formasıyla da 50 sayıyı görmüştü. FIBA EuroChallenge B Grubu 3. maçında Göttingen potasına Deron Williams, 50 sayı bırakıp, bu turnuvada da rekor kırmıştı. Williams’ın takım akadaşı Kris Humphries 11 sayı 13 ribaund ile “double double” yaparken, Sheldon Williams kaydettiği 10 sayıyla, bu alanda çift haneli rakamlara ulaşan bir diğer oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Kobe Bryant, Wade’den intikamını aldı

Gecenin bir diğer önemli maçında Los Angeles Lakers, Miami Heat’i 93-83’lük skorla devirdi. Miami’li Dwyane Wade’in All-Star maçında burnunu kırdığı Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, 33 sayıyla oynadı. LeBron James 25, Dwyane Wade 16 sayıyla maçı tamamladı.

Tek çeyrekte 22 sayı

Deron Williams, maçın ilk yarısı tamamlandığında sadece 17 sayı atmıştı. Ancak ne olduysa 2. yarının başlamasıyla oldu. Üçüncü çeyrekte Charlotte potasına 22 sayı bırakan Deron, final periyoduna da 18 sayı sıkıştırdı.

Maç berabereyken karar verdim

Maç sonununda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deron Williams, şu ifadeleri kullandı: “Tabelaya baktığımda maç başlayalı 11 dakika 39 saniye geçmişti. Durum berabereydi. O andan sonra kararımı verdim. Kontrolü elime aldım ve bunu devam ettirdim.”

2010’da 39 sayı atmıştı

New Jersey’nin yıldız basketbolcusu Deron Williams, 6 Nisan 2010’daki Oklahoma City karşılaşmasında 39 sayı atıp, kariyer rekorunu kırmıştı.


EN ÇOK SAYI
· Bir karşılaşmada en çok sayı atma rekoru hala Wilt Chamberlain’de.

Haberin Devamı


Wilt Chamberlain 100
Kobe Bryant  81
David Robinson  71


EN ÇOK RİBAUND

· NBA tarihinde en çok ribaunt alan basketbolcu Charles Oakley.

Charles Oakley 35
Rony Seikaly 34
Dennis Rodman 34

EN ÇOK ASİST
· Bir karşılaşmada yapılan en çok asist rekoru 1990 yılında yapıldı.

Scott Skiles 30
John Stockton 28
Jason Kidd 25

EN ÇOK BLOK

· NBA’de bir maçta en çok blok yapan basketbolcu Shaquille O’Neal.

Shaquille O’Neal 15
Manute Bol 15
Mark Eeaton 14

DERON HAKKINDA TWİTTER’LAR


@UmitArslnts · Deron Williams 57 sayı atmış olabilir ama hala beni 1’e 1’de yenebilecek kapasitede görmüyorum

@FurkanSvaslgl · Deron dün gece 57 sayı atmış, onu burdan kınıyorum.

@dogukantunc · Deron Williams dün attığı 57 sayıyla sezonun bir maçta en fazla sayısına ulaşırken, kariyer rekorunu kırdı. Eee ne diyoruz; YOK ARTIK DERON!!

Haberin Devamı

@serdaraslan · Hani basketbol takım oyunuydu Deron Williams 57 sayı atmış güldürmeyin beni takım makım deyip

@NihatUzell · Deron Williams insan mısın sen?

@OnatYlmz · Deron Williams 57 sayı atmış... Naptın oğlum sen?!

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!