İnönü Stadı'nda rugby maçları yapılacak

Güncelleme Tarihi:

İnönü Stadında rugby maçları yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2012 00:00

Projelerini aktaran Bakan Kılıç, “Olimpiyatlarda rugby maçları yenilenen Beşiktaş İnönü Stadı’nda oynanacak” dedi. Suat Kılıç, “İstanbul olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanacaktır. 2020’nin en kuvvetli adayı Türkiye’dir” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na adaylığıyla ilgili umut dolu açıklamalarda bulundu, yüreklere su serpti... İnönü Stadı’nın olimpiyatlardaki rolüyle ilgili açıklama yapan Bakan Kılıç, “Beşiktaş İnönü Stadı tamamen yenilenecek. Ulaşım sorunu da, giderilecek. O haliyle İnönü’de, 2020 Olimpiyatları’ndaki rugby maçlarının yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları için en güçlü aday olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “İstanbul, tarihindeki tüm dönemlerin ötesinde ve zirvesinde olmak üzere olimpiyatlara her zaman olduğundan çok daha kuvvetli bir iradeyle taliptir” şeklinde konuştu.

Teknik heyet çalışmalara start verdi

 Toplamda 11’i mevcut, 25’i yeni inşa olmak üzere 36 yeni tesisle birlikte İstanbul’un, olimpiyatlara yönelik adaylığını deklare eden Bakan Kılıç, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaşanan rüzgar sıkıntısına da değindi. Suat Kılıç, şöyle konuştu: “Orası bizim için milli bir değer. Rüzgar sıkıntısıyla ilgili ayrıca bir teknik heyet çalışıyor. Bu sorunu yalnızca olimpiyatlar için değil, öncesinde yapılacak olan sportif müsabakalar için de çözüme kavuşturacağız.”

Haberin Devamı

İstanbul her şeyiyle bir dünya kentidir

Tanıtım öncesi ve sonrası medyanın İstanbul 2020’ye sahip çıktığını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı, “Altyapısı, hoşgörüsü, büyüklüğü ve büyük ölçekli bir kent oluşu, barışa giden bir yolda Olimpiyat ruhu ile meşaleyi yakmaya aday olan tek kent İstanbul’dur. 2020’nin İstanbul’a verilmesiyle dünyada Olimpiyat adına adım atılmayan kent kalmayacaktır. Artık ok yaydan çıktı. Medya bundan sonra bu büyük projenin takipçisi olacaktır” dedi.

Haydarpaşa Garı açılış için yenilenecek

Suat Kılıç başvuru mektubu verilmeden önce Başbakan Erdoğan’ın, Dolmabahçe çalışma ofisinde yerli ve yabancı kişilerden oluşan hazırlık komitesi ile saatlerce toplantı yaptığının altını çizerek, “Bir bakışta, bir kıtadan diğer kıtada görülebilen muhteşem bir açılış gerçekleştirilecek. Haydarpaşa Garı bu nedenle yeniden dizayn edilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yatırımların tek bir kuruşu boşa gitmez

2020 Olimpiyatları için yapılacak hiçbir yatırımın, organizasyon düzenlendikten sonra boşa gitmeyeceğine ve geri dönüşünün olacağına dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı şu ifadelere yer verdi: “Sizi temin ederim ki, atılacak her adım ekonomiye kazandırılacak, bir ekonomik değer olarak yaşamaya devam edecek. Bir tek kuruşluk ölü yatırım söz konusu olmayacak.”

Logo ve slogan için yarışma

BAKAN Kılıç, logo ve sloganla ilgili şunları söyledi: “Paralimpik Oyunları’nı da kapsayan adaylığımızın parametreleri oluşturulmuş durumda. İstanbul için kullanacağımız logomuzu ve sloganımız ise yapılacak yarışmayla belirleyeceğiz. Kanada’da gerçekleştirilecek oylamadan önce de bunlar duyurulacak.”

Haberin Devamı

Daha çok sporcu yetişmeli

BAKAN Kılıç, “Türkiye için 2.5 milyon lisanslı sporcunun az olduğunu söylemiştim. Ama son 10 yılda sporcu sayısında 8-10 katlık bir artış yaşandı. Olimpiyatlar için mühendislik ve müteahhitlik yetmez. Sadece parayı bastırıp olimpiyatları almak Türkiye’ye yakışmaz. Sporcu yetiştirme programlarımız da artacak” dedi.

Amatör kulüpler bizim için önemli

FEDERASYONLARA, Spor Toto Teşkilatı üzerinden 185 milyon ve Spor Genel Müdürlüğü vasıtasıyla da 65 milyon lira kaynak aktarıldığını anlatan Bakan Suat Kılıç, “Yaklaşık 250 milyon lirayı federasyonlarımızın faaliyetlerine aktarmış durumdayız. Ayrıca amatör spor kulüplerine doğrudan malzeme ve kaynak yardımlarında da bulunacağız. Amatör kulüplerimizi, sporcu altyapısı olmaları itibariyle çok önemsiyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç’ın Türk futboluyla ilgili tavsiyesi:
Zaman yitirmeden kararlar verilmeli

“Türkiye’de insanların futboldan soğutulmaması için şike soruşturmasıyla ilgili kararın bir an önce verilmesi gerekiyor.”

 GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e destek verilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Kılıç, “Türk futbolunun kaderini, geleceğini, akıbetini tek başına Yıldırım Demirören’e bırakmamak lazımdır. Elbette ki kararları onlar alacak, yönetecekler. Ama herkesin de destek çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

İlişkiler sıklaştırılmalı

Kararların bir an önce alınması gerektiğine değinen Suat Kılıç, Türkiye’de futbolseverlerin futboldan soğumaması gerektiğini belirterek, “Çok zaman kaybetmeden önemli kararlar alınması gerekir. Yeni dönemde  TFF ile UEFA arasında görüşmelerin daha da sıklaştırılmasını, bunun yanında şeffaflaştırılmasını ve kamuoyunun da daha sık ve açık bilgilendirilmesini ümit ve temenni ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı çok cesurdu

GÖREVDEKİ ilk maçında önceki gün Slovakya’ya 2-1 kaybeden A Milli Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı tebrik eden Bakan Kılıç, “Avcı ilk sınavında çok cesur kararlar aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Cesaretini, dirayetini ve otoritesini ortaya koydu” yorumunda bulundu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!