İnönü Stadı 1 maç sessiz

Güncelleme Tarihi:

İnönü Stadı 1 maç sessiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 16:37

PFDK, G.Saray derbisindeki küfürlü tezahüratın tekrarlanması nedeniyle Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Haberin Devamı

Profesyonel Futbol Disiplin kurulu (PFDK), Galatasaray maçındaki olaylar ve siyah-beyazlı taraftarın yaptığı küfürlü tezahürat, bu olayın daha önce de tekrarlanmış olması nedeniyle Beşiktaş Kulübü'ne 1 maç seyircisiz oynama ve 33 bin YTL para cezası verdi. Beşiktaş, Kayseri Erciyepspor maçını seyircisiz oynayacak.

Para cezasının 30 bin YTL'lik bölümünün çirkin ve kötü tezahürat, 2 bin YTL'sinin maçta çıkan saha olayları, 1000 YTL'lik kısmının ise soyunma odası koridorlarında akreditasyon kartı bulunmayan kişilerin bulunması sebebiyle verildiği açıklandı.

Aynı maçta Galatasaray'ı da suçlu bulan kurul, Galatasaray Kulübü hakkında Beşiktaş maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğuna hükmetti ve sarı kırmızılı takımı toplam 35 bin YTL ile cezalandırdı.

Haberin Devamı

Kayserispor PAF takımı teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme'yi 1 maç men cezasıyla cezalandıran kurul, Denizlispor Kulübü hakkında Denizlispor-Ankaragücü maçında müsabaka öncesi ve sonrası sahaya görevli olmayan kişilerin girmesi nedeniyle 1000 YTL para ödemesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, Kasımpaşaspor Kulübü'ne, 3 Mart Cumartesi günü yapılan Elazığspor müsabakasında, Kasımpaşaspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 15 bin YTL para ve aynı sezon içerisinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edildiğinden bir de 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

Kulüp, müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 2 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezasıyla birlikte toplam 3 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

Kurulun aldığı kararlar şöyle:

3 ay hak mahrumiyeti: Tamer Kerimoğlu (Oyak Renaultspor yöneticisi)
45 gün hak mahrumiyeti: Süleyman Bölünmez (Mardinspor Kulüp Başkanı)
2 maç saha kapatma: Mardinspor
1 maç seyircisiz oynama: Beşiktaş, Şırnakspor,
2 maç: Ö.Tayfun İlkgün (Kayserispor futbolcusu), Ergun Ortakçı (Beykozspor 1908 A.Ş:teknik sorumlusu), Abdullah Cevheroğlu (Nusaybin Demirspor futbolcusu), Volkan Erten (Nazilli Belediyespor futbolcusu), Feyyaz Uçar (Mardinspor teknik sorumlusu), Ender Alkan (Kasımpaşaspor futbolcusu)
1 maç: Ertuğrul Seçme (Kayserispor teknik sorumlusu), Mustafa Ceviz (Fethiyespor teknik sorumlusu), Ümit Şengül (Oyak Renaultspor teknik sorumlusu)
35 bin YTL: Galatasaray
33 bin YTL: Beşiktaş
5 bin YTL: Bozüyükspor, Kütahyaspor, İsmail Öztürk (Fethiyespor yönetici), Tamer Kerimoğlu (Oyak Renaultspor yöneticisi)
4 bin 500 YTL: Ispartaspor
4 bin YTL: Malatyaspor
2 bin YTL: Küçükköyspor
1000 YTL: Orhangazispor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Diyarbakır B.Ş Belediye DİSKİSpor, Aksarayspor, Batman Petrolspor, Alanyaspor, İzmirspor, Adana Demirspor, Konyaspor, Çorluspor, Yeni Ereğlispor, Fatih Karagümrükspor, Gebzespor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!