İngiltere’nin en iyi 10 avukatı arasına girdi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en iyi 10 avukatı arasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 01:09

İngiltere’nin önde gelen iş hukuku dergisi Legal Week’in her yıl ülkenin en başarılı avukatlarını tanıttığı ‘Baro’nun yıldızları’ listesinde, bu yıl genç Türk avukat Can Yeğinsu da yer aldı.

Haberin Devamı

Tüm ülkeden sadece on avukatın tanıtıldığı listede, baroya 2007 yılında katılan Yeğinsu’nun ticaretten insan haklarına kadar hukukun birbirinden farklı bir çok alanındaki davalarda üstün başarı gösterdiği belirtiliyor. Yeğinsu’nun görev yaptığı 4 Square Chambers Hukuk Bürosu çalışanlarının ve müşterilerinin de ifadelerine yer verilen makalede, genç avukatın ‘sık sık tek başına milyonlarca sterlinlik davaları sonuçlandırdığına’ ve ‘yaşıtlarından daha olgun, uluslararası bir zihniyete’ sahip olduğuna dikkat çekiliyor. Legal Week, makalede, Yeğinsu’nun Türk- İngiliz Avukatlar Birliği (British-Turkish Lawyers Association)’nin de Başkan yardımcısı olduğunu belirtirken, okuyucularına Türk avukatın ‘ismini hatırlamalarını’ tavsiye ediyor.
12 Kasım 1980’de İstanbul’da doğan Yeğinsu Oxford ve Princeton Üniversiteleri’nden sonra hukuk eğitimine devam etmek üzere Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi burslu olarak kabul edildi. Harvard Üniversitesi’nde mezuniyet konuşması yapma şansını elde eden ilk Türk oldu. 2009’dan beri Londra’nın önde gelen hukuk bürolarından 4 New Square Chambers’da avukat olarak çalışıyor. Yeğinsu’nun uzmanlık alanları
arasında ticaret hukuku, spor hukuku ve uluslararası tahkimin yanı sıra, kamu hukuku ve insan hakları yer alıyor. Bugüne kadar İngiltere’nin üst düzey temyiz mahkemelerinde
pek çok kez müvekkillerini temsil etmiş. 2010 yılında da İngiltere’de Yüksek Temyiz Mahkemesi’ne çıkan ve savunmasını başarıyla gerçekleştiren ilk Türk oldu.

Partiyi kapatmaktan kurtardı

Haberin Devamı

DAHA önce de bir İngiliz siyasi partiyi kapatılmaktan kurtaran ve İngiliz Yüksek Temyiz Mahkemesi çıkan ilk Türk unvanını alan genç avukat Yeğinsu, son olarak Edward Snowden’ın sızdırdığı belgeleri Guardian’da yayınlayan gazeteci Glenn Greenwald’ın partneri David Miranda’nın İngiltere İçişleri Bakanlığına açtığı davada görev almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!