İngiltere Kraliçesi ve Prens William’ın eşine Türk çantası götürüyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Kraliçesi ve Prens William’ın eşine Türk çantası götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e İngiltere ziyaretinde eşlik edecek Hayrünnisa Gül, Kraliçe Ezilabeth ve Prens William’ın eşi Kate Middileton’a el yapımı deri Türk çantası götürüyor. Kraliçe ve Kate Middleton’ın çantalarını inceleyip Desa’dan uygun seçim yapan Hayrünnisa Gül, hediye paketinin içine markanın İngiltere’deki iki mağazasının adresini içeren bir not da koydurdu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’e İngiltere ziyaretinde eşlik edecek Hayrünnisa Gül, İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Prens William ile evlenerek Cambridge Düşesi unvanını alan Kate Middileton’a götüreceği hediyeleri hazırladı. Desa’dan el yapımı Türk deri çantaları alan Hayrünnisa Gül, seçimini yapmak için Kraliçe Elizabeth ile Kate Middleton’ın bugüne kadar görüntülenen çantalarını da inceledi. First Lady Gül, Kate Middleton’ın kız kardeşi Pippa’yı da unutmadı. Prens William’ın güzel baldızı için de bir çanta seçti.
Londra’daki adresleri verdi
Hayrünnisa Gül, çantaları seçtikten sonra Desa’dan ürünlerin özelliğini anlatan bir notu paketin içine koymalarını istedi. Meşhur Türk derisinin özelliklerinin ve çantaların Türk el işçiliğiyle yapıldığının anlatıldığı nota Desa’nın Londra’da açtığı iki mağazasının adresi de yazıldı. Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, İngiliz Kraliyet Ailesi’ne alınan hediyeleri doğruladı.
Bush’a da hediye gitmişti
Melih Çelet, hediyeler için Desa’nın seçilmesinden onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Daha önce de resmi gezilerde özel Türk ürünü bir şey hediye etmek isteyenler bizden alışveriş yapmıştı. Rahmetli Özal bizsiz yapmazdı. Neredeyse her resmi ziyaretinde bizden hediyeler alırdı. Bunlar içinde en önemlisi Baba Bush’a bizden aldığı hediyelerdi. Kaliteli Türk ürünü hem de geleneksel Türk üretimini yansıtan bir hediye almak istediklerinde bizi seçmeleri gerçekten çok mutluluk verici.”
Aralarında Prada, Miu Miu ve LVMH grubuna bağlı pek çok lüks markaya da üretim yapan Desa, gizlilik sözleşmesi gereği üretim yaptığı markaların isimlerini açıklayamıyor. Melih Çelet, ihracatla ve grubun bütün faaliyet alanlarındaki performansıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bu yıl grup olarak 200 milyon TL ciroyu geçiyoruz. Desa olarak 187 milyon TL olarak yılı mapatıyoruz. Bu geçen yılki 120 milyon TL’le oranla ciddi bir büyümedir. İhracat da 57 milyon dolara çıktı.”
Çin’de mağaza açacak
Türkiye’de Desa’nın 81 mağazaya ulaştığını, bunların yanında Londra’da da 2 mağazaları olduğunu hatırlatan Çelet, hem Türkiye’de mağaza açmaya devam edeceklerini, hem de yurtdışında yeni pazarlara gireceklerini söyledi. Çelet, 6 aya içinde Çin’de 2 mağaza açacaklarını ve orada önemli bir zincire dönüşmeyi planladıklarını belirterek, “Rusya’dan bize ciddi talep var. Orada dünya lüks pilasasının oyuncularıyla aynı mağazada satılıyoruz. Şimdi orada da mağaza açmaya niyetlendik” dedi.

Haberin Devamı

Kraliçe çantasıyla neler anlatıyor

Haberin Devamı

İNGİLTERE Kraliçesi Elizabeth’in kullandığı çantayla mesajlar verdiği belirtiliyor. Böylece hiçbir şey söylemeden ve kaş göz işareti yapmadan iletişim kuruyor. Kraliçe’nin çanta dili şöyle:
İngiltere Kraliçesi’nin çantasında öncelikli olarak masa kenarına çantası asabilmesi için bir çengel taşıdığı söylenir. Böylece kraliçe çantasını asla yere koymuyor.
Çanta her zaman sol kolda. Bu bir memnuniyet işareti.
Çantayı sağ koluna alırsa bir an önce oradan gitmek istediği mesajını veriyor.
Eğer Kraliçe çantasını kucağında tutuyora bu halinden memnun olduğu anlamına geliyor.
Çantasını masanın üzerine koyarsa
yemeğin 5 dakika içinde bitmesini istiyor.

Seda’nın selamı rekora taşıdı

Haberin Devamı

MELİH Çelet, Desa’nın Seda Sayan’lı son reklam kampanyasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Seda Sayan Türkiye’nin en güvenilir isimleri arasında birçok kez birinci olmuş bir sanatçı. Hayretler içinde bir insanın bu kadar çok sevildiğini gördüm. Malatya mağazası cirosunu 4’e katladı. Antep, Adana, Eskişehir, Bursa ve Anadolu’da
her yerde satışlara çok olumlu katkısı oldu. Mağazaya gelip ‘Seda’nın selamını getirdik’ diyorlar. ‘Seda’nın iki selamını getirdik’ diyenler bile oluyor. Mağazada espri konusu oluyor. Hem satış ekibi hem de tüketici birlikte şakalaşıp, eğleniyor. Arife günü, 1 milyon TL ciro yaptım. 40 yıllık meslek hayatımda günlük ciro rakamı olarak bunu daha önce hiç görmedik. Ayrıca Marketing Türkiye Dergisinde okudum. Reklam bilinirliğinde en başarılı ikinci, reklamın marka bilinirliğine katkısında birinci, reklamın satışa etkisinde de en başarılı ikinci marka Desa.”

Haberin Devamı

Giorgio Armani ve Ferragamo’nun tasarımcısını transfer etti

DESA olarak tasarımda çok önemli bir ismi transfer ettiklerini belirten Melih Çelet, şunları söyledi: “Edirburgh Sanat okulu mezunu, çalışma hayatına John Galliano’da asistan olarak çalışma hayatına atılan Graeme Black artık bizimle. Graeme Black, İtalyan Giorgio Armani’de kadın giyim line’ı Black Label’n tasarımcısı, Salvatore Ferregamo’nun kadın giyim ve aksesuvar bölümü baş tasarımcısı olarak çalışmış önemli bir tasarımcı. 2005’te Milano’da kendi ismini taşıyan markasını Graeme Black’i kurmuş. 2009’dan bu yana da Hugo Bosso’un Boss Black Line’ının kreatif danışmanı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!