Infinity Invest, CMS Makine’yi satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Infinity Invest, CMS Makine’yi satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:14

Infinity Invest Holding,  CMS Makina Sanayi’nin çoğunluk hisselerini satın alıyor.  Yapılan açıklamada CMS  hisselerinin yüzde 70’ine ilişkin satın alma sürecin  başladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

1995 yılında İstanbul’da kurulan ve Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen düz cam işleme makinesi üreticileri arasında yer alan ve üretiminin yüzde 50’sini ihraç CMS Makine’nin çoğunluluk hissesini Türkiye’nin önde gelen yatırım holdinglerinden Infinity Invest Holding satın alıyor.

Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, “Planlı ve hızlı büyüme stratejimiz dahilinde Holding tarafından belirlenen sektörlerde öncü, büyüme potansiyeline sahip  ve bunun için ek sermayeye ve stratejik desteğe ihtiyaç duyan şirketlere yatırım yapmaktayız. Gıda üretici ve perakendecileri ile niş üretim yapan sanayi kuruluşları yatırım stratejimizde  önceliğimizi oluşturmaktadır. Yatırım yaptığımız şirketlere kısa dönemli kazanç perspektifinden bakmak yerine, uzun dönemli ve sürdürülebilir büyüme planları dahilinde istihdam ve kazanç (güçlü bir bilanço)  yaratmak amacı ile yaklaşmaktayız.

Haberin Devamı

Ortaklık sürecine girmekte olduğumuz CMS Makine, faaliyet gösterdiği sektörde üretimini yaptığı düz cam işleme makineleri ile Holding’in kurumsal stratejisine tam uyum sağlamaktadır” dedi.

YÜZDE 50'SİNİ İHRAÇ EDİYOR
CMS Makine’nin kurucusu Cemal Sünbül, bu iş ortaklığı ile ilgili olarak “CMS Makine Infinity Invest’le beraber araştırma geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine yapacağımız yatırımlar ile  CMS Makine ’nin üretim tesislerini yurt içinde ve global pazarlarda genişleterek etkinliğini arttıracağız.

CMS için öngörülen stratejik hedef, şirketi dünyanın en büyük düz cam işleme makinesi üreticisi konumuna getirmektir. Infinity Invest Holding’in uluslararası pazarlardaki bilgi birikimi ile bu hedefimizi  gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’de lider olan CMS Makine. A.Ş,  bugün üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyor. 140 çalışanı ile 10 bin metrekare kapalı üretim tesisinde ürettiği makineleri 120 ülkede 15 binden  fazla makinesi ile cam işleme işinde otomasyon hizmetleri sağlıyor

BAKMADAN GEÇME!