İmzalar tamam, seçim startı verildi

Güncelleme Tarihi:

İmzalar tamam, seçim startı verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 16:32

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak için noterden tasdikli 106 imzayı, federasyona gönderdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu'nun genel kurala çağrılmasıyla ilgili olarak noter tasdikli 106 imza topladıklarını açıklayan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl,  Federasyonu 21 gün içinde seçim yapmaya çağırdı. Kızıl, "Seçim için delegelerin yüzde 40'nın imzası gerekiyordu ama biz yüzde 60'nın imzasını aldık" dedi.

TOP ARTIK SİZDE

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, düzenlediği bir basın toplantısıyla haftalardır konuşulan Futbol Federasyonu'na  genel kurul çağrısını sonunda yaptı. Kendi üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Kızıl, "Noter tasdikli 106 imza topladık. Bundan sonra görev imza sahipleri kadar futbol kamuoyuna da düşmektedir. Bundan sonra 106 imza da zor toplanır. 106 imza nedemektir o da malum. Bundan sonraki görev sayın başkan ve yönetim kurulunundur. Kim futbol ekonomisini büyütecekse, kim futbolu kavga ortamından çıkaracaksa, o benim de başkan adayımdır. Ben aday değilim onu da söyleyim. Benim bundan sonraki işim Bursaspor'dur. Benim koltuk sevdam yok. Bu çalışmayı bizimle birlikte erken seçim isteyen arkadaşlarım adına yaptım" dedi.

Haberin Devamı

Türk futbolundaki  kaosun artarak devam ettiğini ifade ederek, “Bir yönetimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için olmazsa olmaz iki ilkesi adalet ve güvendir. Maalesef Futbol Federasyonu yönetimi, bu ilkeleri erozyona uğratmıştır” dedi.

Seçimli yönetimlerde ortaya çıkan güvensizlik durumunda işleri tekrar normalleştirecek enstrümanlardan birinin seçim olduğunu kaydeden Kızıl, “Futbol ailesinin en büyük organı olan genel kurulun delegeleri olarak bu kaosa seyirci kalamazdık. Yasanın bize tanıdığı imkanlar çerçevesinde başvuruyu yaparak gerekli yasal süreci bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Başvurumuzla yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan güven ve adalet duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek altyapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak Futbol Federasyonu'nun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi yaratmaktır” diye konuştu.

   

Haberin Devamı

“HEDEF SAPTIRMAKTIR”

   

Futbol Federasyonu yönetimini eleştiren Levent Kızıl, “Yönetimi elinde bulunduranların, yapmadıkları icraatlar ve yarattığı kaoslar yadsınamaz bir gerçek. Konuyu kişiselleştirmeleri ve başka platforma çekme çabaları, en hafifinden hedef saptırmaktır” dedi.

   

“KAOSU ARTIRACAĞI İDDİASI KÜLLİYEN YALANDIR”

   

Seçim sürecinin yanlışlığı ve futboldaki kaosu artıracağı iddialarının külliyen yalan olduğunu ifade eden Kızıl, “İddia sahipleri, var olduğunu kabul ettikleri kaosun sona erdirilmesi konusunda samimilerse, mevcut yasa ve statümüz 21 günde seçimi mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla 2. devrenin başına yetişecek bir yasal takvim imkanı bulunmaktadır. Tepkiler ve talepler karşısında seçime gitmeyen bir yönetimin, Türk futbolunun geleceği gibi bir kaygısı olduğunu söylemek mümkün değil. Olsa olsa, söylenebilecek şey, koltuk hırsı ve 'benden sonrası tufan' anlayışıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mevzuatın öngördüğü şekilde yapılmış bir başvurudan sonra seçimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kızıl, “Mevzuattaki maksimum süreleri kullanmaya çalışmak, hukuku zorlayacak yorumlar yapmak, 'koltuğa yapışmayız' iddialarıyla da çelişir. Buradan futbol kamuoyu ve değerli spor medyası da başta olmak üzere futbol ile ilgili her kesime sesleniyoruz; bugünden itibaren kaosu ortadan kaldıracak seçimin en kısa sürede yapılması için çaba sarf etmek, imza sahipleri kadar sizlerin de sorumluluğunuzdadır” dedi.

   

“ADAY DEĞİLİM”   


Levnt Kızıl, olağanüstü genel kurul olması halinde aday olup olmayacağı sorusuna, “Kesinlikle bu dönem başkan adayı değilim. İmzaları başkan adaylığı için toplamadım. Benim koltuk sevdam yok. Kulüpler Birliği'nde tavsiye kararı alındı, ben de tavsiye kararı alan kulüpler adına imza topladım. Bugünden itibaren görevim bitmiştir ve artık benim gündemimde Bursaspor vardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

   

“TÜRK FUTBOLUNUN KAOSTA OLDUĞUNDA HERKES HEMFİKİR”

   

Geçen yılki seçimlerde Haluk Ulusoy'u desteklediğinin hatırlatılması üzerine Kızıl, “Bir sene evvelki seçimde, 4 sene başkanlığımı yapmış başkanın arkasında olduğumu söylemiştim. İnsanlar nikah yapıyor, ayrılıyor. Ulusoy ile kişisel sevgim ve saygımda azalma, eksilme olmaz, ama burada görev yapıyoruz. Bir yıldır Türk futbolunda icraat yapılmamaktadır. Telefonlarımıza bile çıkılmıyor. Bugünün geleceğini Fenerbahçe-Bursaspor maçından evvel söylemiştim. Türk futbolunun kaosta olduğunda herkes hemfikir” şeklinde konuştu.

Bu girişiminden sonra Burasspor'a farklı davranılıp davranılmayacağı sorusuna Kızıl, “İyi takım sahada kazanır. Galatasaray maçında verilmeyen penaltılar ve birçok haksızlık olmasına rağmen girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek kazanırdık. Öyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

   

“CEZALARIN İNMESİNDE EN BÜYÜK PAY ERZİK'İNDİR”

   

Kızıl, “Federasyonun hiçbir şey yapmadığını söylüyorsunuz. (A) Milli Takım'ın başarısı ve İsviçre maçından sonraki cezaların düşmesi konusunda ne düşünüyorsunuz” sorusunu, “Cezalar kimin tarafından düşürülmüştür bilemem. Şenes Bey'e sorabilirsiniz. Milli takım federasyonun değil, Türk halkınındır. Sahaya çıkıp yönetim kurulu oynamıyor. Altyapıda adaletsiz dağıtım yapıldı. FIFA listesine müdahale edildi. Bir sürü bekleyen konularımız var. Vergi stopajları geldi dayandı, bir çalışma yok. Cezanın düşmesinde payları olduysa hepsine teşekkür ederiz. Bildiğim kadarıyla en büyük pay Şenes Erzik'indir” şeklinde yanıtladı.

   

FATİH TERİM KONUSU

   

Levent Kızıl, Fatih Terim'in, Futbol Federasyonu yönetiminin değişmesi halinde istifa edeceğini açıkladığının hatırlatması üzerine, “Fatih Terim, 'Etik olarak hangi yönetimle çalışırsam çalışayım, yeni gelen her yönetimin önünü açmak için istifa ederim' diyor. Böyle bir ortamda kimse de Fatih Hoca'yı bırakmaz” dedi.

Kızıl, federasyonun seçime ne zaman gitmesi gerektiği yönündeki soruya da “Kanun çok açık. Levent Bıçakcı ne kadar zamanda gittiyse, bu kez de öyle olmalı” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!