İlker Yasin: Kaleci Fevzi

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Kaleci Fevzi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2000 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

KALECİLİK için nankör meslek derler. Dün gece bir kez daha gördük bunu. Maçı getiren Fevzi idi, ama son dakikalarda götüren de Fevzi oldu. G.Saray'ın sayısız gol pozisyonunda kalesinde devleşen bu gence dikkatle bakmak lazım. Fevzi, Türk futbolunun gelecekte büyük yıldızı olacak. UEFA Kupası'nda final oynamaya aday G.Saray'ın bir üst düzey maçta bu kadar gol kaçırmasını ve rakibe bu kadar gol pozisyonu vermesinin bir açıklaması olması lazım. UEFA'nın aldığı kararın G.Saraylı futbolcuları bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim. Ama dün gece bedenleri sahada, akılları başka yerdeydi G.Saraylıların. Yoksa hem hücumda, hem defansta yapılan onca hatanın başka izahı ne olabilir?

İlk 25 dakika içerisinde Beşiktaş oyunu kendi sahasında kabul etti. Klasik formasyonunda 4-4-2 düzeninde oyuna başlayan G.Saray, zaman zaman hücum bölgesini Hakan, Arif ve Hagi ile üçlüyordu. Kontrol ilk yarım saatte G.Saray'da idi. Beşiktaş, orta sahada topla buluşamıyor, ardı arkasına gelen G.Saray ataklarında kaleci Fevzi, Hakan'ın iki, Hagi'nin iki ve Arif'le gelen beş mutlak G.Saray golünü önlüyordu.

MAÇIN HAKKI

G.Saray'da Hagi duruyor, Beşiktaş'ta Mehmet duruyordu. Ama ilk yarım saatte etkili yerde ve hareketlerin içinde Hagi vardı. Taa ki, 30. dakikaya kadar. Mehmet'in, Ayhan'ın ortasına vurduğu aşırtma kafa vuruşu, Mehmet'in dün gece yaptığı en olumlu hareketti. Bu top ağlara giderken, kaleci Taffarel'in de affedilmez hatası vardı. İkinci yarı yine oyunun kontrolü G.Saray'da idi. Bu arada ani Beşiktaş kontratakları ile az adamla yakalanan G.Saray defansında Beşiktaş'a net gol pozisyonları getirdi. Onlar da değerlendiremediler.

Fevzi'nin yıkıldığı an geldiğinde, Halilagiç'in pozisyonunda ne golün kokusu vardı, ne ismi. Ama Fevzi'nin ıskası maçı beraberliğe getirirken, G.Saray'ın da şampiyonluğu ilan ediliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!