İlker Yasin: G.Saray ve diğerleri

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: G.Saray ve diğerleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1999 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

LİG bitti gibi. Bu ligin adı Galatasaray ve diğerleri olmalı bundan böyle. Sürekli yağan yağmur, sert ezen rüzgar ve buz gibi soğukta, buz gibi bir adam vardı Fenerbahçe kulübesinde. Geldiğinden beri hiç ıslanmamıştı, dün de ıslanmadı. Bence Zeman'ın gitme zamanı. Noel'de Roma çok güzel olur.

İki farklı devre izledik. İlk yarı mükemmel bir Galatasaray vardı. İkinci yarı, kimliğini bulma çabasındaki Fenerbahçe. Galatasaray'ın ilk yarıdaki oyunu Türkiye stardartlarının çok üstündeydi. Alan daraltan, blok halde pres yapan, rakibin bir olduğu yerde, üç olan bir Galatasaray. Ve o pres dağınık, kontrolsüz Fenerbahçe savunmasında beş net gol pozisyonu getirdi. İkisi gol oldu. Üçü kaçtı. Suat başta olmak üzere Emre, Okan ve Hasan Şaş, Fenerbahçe ceza sahasında prese başladılar. Fenerbahçe oyun hazırlığı yaptığı, birinci bölgede kaptırdığı toplarla gol yedi dün gece. İlk yarı sürklase olan bir Fenerbahçe vardı. Topsuz oyunda harika performans gösteren Hakan, girdiği pozisyonları değerlendirebilseydi. Galatasaray, Kadıköy'de farka gidecekti.

ZEMAN'IN ÇILGINLIĞI

Fenerbahçe 4-4-2 ile 4-3-3 arasında değişen bir oyun anlayışında mücadele etti. İlk yarı Preko, Moldovan ve Moshoeu'yu Galatasaray sahasında bırakmak ve orta sahayı sarı kırmızılılara kaptırmak sadece Zeman'ın çılgınlığı olabilirdi. İkinci yarıda Suat'ın oyundan çıkması ve onun yerinde oynayan Ahmet'in sırıtmasıyla, riskleri alan Fenerbahçe hücum zenginliği kazandı. Ama net gol pozisyonu azdı. Kaleci Mehmet'in maç bolunca ürkek ve korkak tavrı Moldovan'a gol kazandırdı. Acemi bir kaleci gibi baktı Mehmet. Taffarel'in bir an önce kaleye geçmesi şart. Sözün özü Galatasaray'a ilk yarı yetti. Fenerbahçe Zeman'la zor yürür. Ve hakem Muhittin Boşat iki takım lehine ve aleyhine çaldığı ve çalmadığı düdüklerle ürkek, korkar ve kişiliksiz maç yönetti dün gece.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!