İlk yüzde 100 milli elektrikli otobüs

Güncelleme Tarihi:

İlk yüzde 100 milli elektrikli otobüs
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 21:18

SABANCI Holding’e bağlı Türkiye otobüs pazarının lider markalarından TEMSA ve Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu Aselsan güçlerini birleştirdi.

Haberin Devamı

İki kuruluş, Türk otomotiv sanayiinde ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüsü Avenue EV’i geliştirdi. Çevreci ve yenilikçi özellikleriyle dikkat çeken Avenue EV; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş, Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Y. Suat Bengür’ün katılımıyla tanıtıldı.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada Türkiye’de yerleşik 243 Ar-Ge merkezi içerisinde en iyi uygulama örnekleri arasında yer alan TEMSA Otobüs Ar-Ge merkezinin Sabancı Topluluğu için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “İşte TEMSA ve ASELSAN’ın ortak çalışması ile geliştirilen yüzde 100 yerli Avenue EV modern şehirlere yakışan, ileri teknoloji ürünü, temiz ve sessiz bir şehir içi toplu taşıma çözümüdür. Yüzde 100 Türk mühendislerince geliştirilen bu otobüs; yüksek verimli, hafif ve yüzde 100 yerli çekiş sistemiyle dikkat çekiyor” diye konuştu. ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ise bu projenin Türkiye’nin kendi elektrikli araçlarını, otobüslerini, otomobillerini geliştirebileceğini göstermesi açısından çok önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

8 DAKİKADA TAM ŞARJ

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ise daha temiz bir dünya için yenilikçi ve çevreci ürünleri hız kesmeden devreye aldıklarını belirterek, “Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilmiş Avenue EV’i farklılaştıran en önemli özellik sadece 8 dakika gibi bir sürede şarj olup, uzun menzil yol alabilmesi. Yalın tasarımı ve düşük bakım gereksinimi ile tüm yol koşullarında üstün performans gösterebiliyor. Daha geniş iç hacmiyle daha fazla yolcu alabilen, sessiz, konforlu ve verimli bir otobüs. Şehirlere yeni bir soluk getirecek, hem gürültü hem çevre kirliliğini azaltmaya katkıda bulunacak bir ürünü sizlere duyurmaktan gurur duyuyorum” dedi. Avenue EV; 35 oturan, 52 ayakta ve 1 tekerlekli sandalyeli yolcu alabiliyor. Avenue EV, yüksek verimli, hafif ve yüzde 100 yerli elektrikli çekiş sistemi sayesinde uzun süre bakım gerektirmeden yüksek verimle hizmet verebiliyor. Araç, tek şarjla 50-70 km gidebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!