İlk atlayış Slovenyalı Sparovec'den

Güncelleme Tarihi:

İlk atlayış Slovenyalı Sparovecden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 12:50

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin 95 metreliğinden sonra 125 metrelik olanı da yapılan atlayışlarla test edildi.

Haberin Devamı

Slovenyalı kayakcı Mateva Sparovec'in ilk kez en yüksekten yaptığı atlayışı Erzurumlular nefeslerini tutarak izledi.

Türkiye'nin tek, Avrupa'nın en yüksek ve Dünyanın üçüncüsü olma özelliğine sahip, kayakla atlama kulesi, dün (9 Ocak) akşam yapılan testten başarıyla geçti. Slovenyalı kayakcı 23 yaşındaki Mateva Sparovec, Erzurum'daki en yüksek kuleden ilk atlayan sporcu ünvanını aldı. 95 metrelik kulenin açılış atlayışını ise Türk kayakçı Faik Yüksel yapmıştı.

27 Ocak - 6 Şubat günlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen kayakla atlama kuleleri, FIS Continental Cup Yarışları'ndan sonra, yapılan test atlayışından da başarıyla geçti. Organizasyon için tarihi Kiremitliktepe'deki 125'lik atlama kulesindeki 4 Slovenyalı sporcunun test atlayışlarına hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece omasına rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

İzleyenlerden alkış toplayan Slovenyalı Mateva Sparovec, 6 yaşından beri kayak yaptığını belirtti. Sparovec, "Erzurum'daki kulelerin ününü duydum. 95'lik kuleden birkaç kez atladım. Ama 125'likten ilk kez atlama ünvanını elde ettim. Hava da güzel olduğu için ilk atlayışımdan çok keyif aldım. Çok eğlenceli bir atlayış oldu. Kiremitliktepedeki kule ve pist çok iyi" diye konuştu.

Sparovec'den sonra yine aynı ülkenin sporcuları Rozle Zagar, Jaka Rus ve Ziga Mandl'da sırayla 125 metrelik kuleden atladılar. Sloven sporcular, test atlayışı sonrası kendilerini alkışlayan seyircileri selamladı. Türkiye'den ise daha sonraki günlerde sporcular atlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!