İlhan Söyler: Hücum olmayınca

Güncelleme Tarihi:

İlhan Söyler: Hücum olmayınca
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Şenol Güneş, maçtan bir gün önce Arena Stadı'nın çimlerinde ‘‘oyun planımı belirlemek istiyorum’’ demişti. Maç başladı, baktım, ‘‘Allah Allah’’ dedim. Fatih, Tayfun, Alpay, Ümit, Abdullah ‘‘hat boyu...’’ Ümit, ara sıra arkaya sarkıyor, defans bloku çorba... Dışarıdan baş aşçı Şenol Güneş, bu kurguya habire bağırıyor. Onlar anlamıyorlar, ‘‘devam’’ diyorlar.

Usta bu yemek tarifini ya anlatamadı, ya da anlamadılar. Oyun geliştirme görevlileri Tugay-Sergen bu arada defansın da arasına Tayfur da girince, orta alanda işlem yapılamıyordu. Usta 20 dakika sonunda baktı ki, olmuyor, Tayfun'u orta sahaya çekip, Fatih'i defansın sağına alıp, düşündüğü kurguyu bozuyordu.

KALIP OTURMALI

Birinci bölüm böyle gidiyordu. İkinci bölümde Ogün ve Nihat'ı sokup, geliştirme bölgesini kalabalıklaştırmıştı. Top biraz daha bizde kalıyordu. Pas yapıyorduk. Ama yemeği pişirip, sofraya sunamıyorduk. Neden mi? Çünkü, futbol yalnızca orta sahada oynanmıyor. Hücum yok olmuştu. 30 dakika geçmişti, yalnız bir Hakan'ın kafa şutunu görmüştük. Tabii ki, milli takım tecrübeli futbolcularından yoksundu.

İşi ciddiye mi almamıştık, yoksa istememiş miydik? Hollanda'ya baktığımızda Avrupa'nın birçok ünlü kulübünden futbolcular akın akın gelmiş, kaçmamışlardı. Hollanda Milli Takımı'na katkıda bulunmak için görev istemişlerdi. Baktığımızda neyi gördük? Alpay'ın mücadelesini, Ümit Özat'ın isteğini, Fatih'in çabasını, Hakan Şükür'ün ileride tek başına boğuşma savaşımını... Şenol Güneş bundan sonra hiç oynamadan oyun kalıbını oturtmalı. Başka bir şey aramamalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!