İkisini de kutluyorum

Güncelleme Tarihi:

İkisini de kutluyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 1998 00:00

Sanlı KAPTAN
Haberin Devamı

Kazananı da, kaybedeni de kutluyorum. İki şampiyon olarak sahaya çıktılar ve ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Sezon sonunda futbolun kalitesine pek bakılmaz. Hele hele böyle köstebek yuvası gibi sahada hiç bakılmaz. Topu tutmak problem, pas vermek, dripling yapmak daha büyük problem. Zemin iyi olsaydı Beşiktaş çok üstün oynadığı ilk yarıyı farklı kapatırdı. Mutlu iki kez Mehmet'in burnunun dibine geldi, ama topu iyi kullanamadı. Böyle bir sahada gol kaçıran futbolcuya ben kızmam. Ne yapsın Mutlu, top önünde durmadan zıplıyordu.

Sezonun tamamında sürekli eleştirdiğimiz Beşiktaş defansı ilk yarıda G.Saray'ın gol ayaklarına göz açtırmadılar. Ertuğrul, Rahim, Alpay tek hata yapmadan ilk 45 dakikayı tamamladılar. Tayfur ve Yankov'un G.Saraylı oyunculara sürekli pres yapması da Beşiktaş defansını oldukça rahatlattı. Ancak ilk yarıdan sonra Beşiktaş defansı aynı başarıyı gösteremedi.

Toshack, Amokachi'nin yanına çift santrfor olarak Mehmet'i koymuştu. Orta alanda Mehmet'in görevi de Yusuf'a verilmişti. Yusuf bu yükü taşıyamadı. Beşiktaş orta alanında topu iyi kullanan usta bir ayak olsaydı ikinci yarının başında defansında az adamla kalan G.Saray karşısında Beşiktaş pekçok pozisyon bulabilirdi. Toshack'ın Yusuf'u çıkarıp, Mehmet'i orta alana çekmesi ve Nihat'ı oyuna alması, biraz geç kalmış bir karardı. Maçın uzatmaya gitmesinde Beşiktaş'ın farkı artırma isteğinin olmaması asıl faktördü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!