İkisi de çirkin kafa

Güncelleme Tarihi:

İkisi de çirkin kafa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2002 01:46

Fener-Panathinaikos maçında, bir avuç Yunan fanatiği Kıbrıs'ı Yunan adası olarak gösteren bayrak açtı. Bir avuç Türk fanatiği de İstanbul'un fethi afişiyle karşı tarafı kızdırdı.

İki takımın fanatik taraftarları maçta birbirlerini tahrik etmek için çeşitli yollar denedi. Önce Panathinaikoslular, Kıbrıs'ı Yunan adası olarak gösterdi. Sonra Fenerbahçeli fanatikler, Fatih’in İstanbul'u fethini sembolize eden bir afişle karşılık verdi.

Dostluğa gölge düştü

Fenerbahçe-Panathinaikos maçı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ortaklaşa düzenlemeye aday olan Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğun gelişmesi için oldukça önemliydi. Her iki ülkenin resmi makamları ve kulüplerin yetkilileri, dünyaya dostluk mesajları vermek için büyük çaba sarfetti. Fenerbahçe yönetimi ve taraftar dernekleri, Yunanlı konukları en iyi şekilde ağırladı. Ne var ki, maç öncesi yaşanan bu dostluk görüntülerine stattaki pankart kavgası gölge düşürdü.

Ortam gerginleşti

İki takımın fanatik taraftarları birbirini tahrik etmek için çeşitli yöntemler denedi. Önce Yunanlı fanatikler, Kıbrıs'ı Yunan adası olarak gösteren bir bayrak açtı. Bizim fanatikler de İstanbul'un fethini sembolize eden afişle karşı tarafı kızdırdı. Tahrik edici bu pankart ve afişleri, başka bayrak ve afişler izledi. İki tarafın fanatiklerinin bu karşılıklı tahrikleri, ortamı iyice gerginleştirdi. Maç öncesi yaşanan dostluk görüntülerini ortadan kaldırdı.

Afişi kimse sahiplenmedi

İki takımın taraftarları önce birbirleri aleyhine slogan attı. Ardından Yunanlı fanatikler, saha içinde seyircileri selamlayan kendi bakanlarına sandalye ve pet şişe fırlattı. Fenerbahçe tribününde açılan ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan dev afişi kimse sahiplenmedi. Sarı lacivert Derneği yöneticisi Erbil Kılıç, ‘‘Afişle ilgimiz yok. İlkelerimizle de bağdaşmaz’’ diyerek afişi reddetti. Afişi, Kill For You isimli grubun hazırladığı ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!