İhtiyarlar ve gençler

Güncelleme Tarihi:

İhtiyarlar ve gençler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Cüneyt E. KORYÜREK
Haberin Devamı

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk günü sabah seçmelerinde herkes pisti, havayı ve rakiplerini denerken, koskoca bir dünya rekortmeni gülle atmanın azmani Amerikalısı Randy Barnes, en iyi derecesinin üç metre altındaki atışı ile finale kalamadı. 100 metre erkeklerde ise Ato Boldon'un ikinci turda 9.87 koşmasından sonra Donovan Bailey'in dünya rekoru ve dünya şampiyonluğu tehlikede gibi. Boldon'un takım arkadaşı Amerika Greene de 9.90 koşarak kendi rekorunu egale etti. Ve finalde Bailey'e ve Boldon'a rakip olabileceğini gösterdi. Bailey, şimdilik her iki turda da gayet tutuk koştu. Böyle giderse Trinidadlı genç Boldon veya Amerikalı Greene yarışı alır. Ama Bailey bugünkü yarı finalde ve finalde açılırsa, yarışı kazanıp, unvanını koruyabilir. Hemen belirtelim, bir dünya rekoru gelebilir.

Erkekler 100 metrede Christie'nin boşluğunu İngilizler pek dolduramadı gibi. Bayanlarda ise 1980 olimpiyatlarından beri belki de üç kuşak değişik atletle yarışan Jamiakalı Ottey, burada ezeli rakipleri Amerikalı Devers ve Torrence olmadan koşuyor. Ama başka bir Amerikalı Marion Jones, Ottey'e epey der döktürecek. Jones spora atletizm ile başlayıp, basketle devam eden ve ayağını kırdığı için de iki yıl spor yapamayan çok şirin ve aynı zamanda hızlı bir genç bayan. Roma'da Wilma Rudolph'u hatırlayan ve duyanlar için söylüyorum; bu Jones, Wilma kadar tatlı, güler yüzlü ve bir o kadar da şampiyon ruhlu. Bayanlar 100 metrede Fransızlar'ın yeni bir yıldızı Christine Arron, burada her iki sürat koşusunun finalinde koşacak ve belki de madalya alabilecek kalitede. Bayanlarda bizim Aksel Gürcan da koştu. Ama kendi rekorundan da kötü bir 11.82 ile yedi kişinin içinde 6. geldi.

DIŞ TEMAS GEREKLİ

Her zaman söylüyorum; atletlerimizin dış yarışmalarda daha çok yarışmaları gerek. Yılda bir kaç kez dış temas yapan atletin gelişmesi ve başarılı olması çok zor.

Her ülke katıldığı branşlarda yarışan atletlerine ait tüm bilgiyi buradaki basına veriyor. Türk atletlerine ait bilgi ise bize dahi verilmiş değil. Son üç yıldır şeref listesi de yayınlanmadığından dolayı, burada yarışan Türk atletlerin geçmişleri konusunda da bilgi bizde yok. Federasyon sadece elimize Türkiye rekorlarını gösteren bir sayfa tutuşturdu, bununla yetiniyoruz.

Türk atletlerinin katıldıkları yarışlar ve sonuçları bizim elimize gelmezse o zaman zaten bir avuç atletizm yazarı olan bizler de bir şey yazamayacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!