İbra için rüşvet vermem

Güncelleme Tarihi:

İbra için rüşvet vermem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 11:23

Adnan Polat, gündemlerinde seçim konusunun bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İbra olmak adına seçim rüşveti teklif etmeyeceğini belirten g.saray Başkanı, “Üyelerimiz bazılarının söylediği gibi değildirler. Yüzde 99’u hür iradeleriyle kararlarını verir” dedi.

g.saray Başkanı Adnan Polat, kulüp üyelerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, Aziz Yıldırım’dan Adnan Sezgin’e kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki toplantıda soruları da cevaplayan Polat, “Mali ve idari konularda ibra olmak için üyelere seçim rüşveti teklif etmem” dedi. Resti alkışlandıPolat’a en çok alkış, bu sözlerinin ardından geldi. Sarı kırmızılıların başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimiz bazılarının söylediği gibi değildirler. Yüzde 99.9’u kendi bilgi ve birimleriyle, hür iradeleriyle, kendi kararlarını verirler. O karara da ben saygı duyarım. İbra için, asla kulübün zarar göreceği bir adım atmam. Onun için de gündemimizde seçim yok.”Sarı kırmızılıların başkanının, istifasını istediği yöneticiler Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat’in katılmadığı toplantıda “Galatasaray erozyona uğruyor. Bazı arkadaşlarımızın girişimleri, hırsları, aklının öne geçiyor” ifadelerini kullanması dikkat çekti.g.saray’ın borçlandırıldığı yorumlarına katılmadığını da anlatan Polat, yıllık 220 milyon dolar gelirlerine karşılık toplam banka borçlarının 126 milyon TL olduğunu aktarıp “Bu tablo kötüden iyiye gidiş değil mi?” diye sordu.

Haberin Devamı

İstesem Sezgin hemen istifasını getirir

SPORTİF direktör Adnan Sezgin’in “günah keçisi” ilan edildiğini vurgulayan Adnan Polat, istemesi halinde Sezgin’in hemen istifasını getireceğini söyledi. Polat, üyelerin Sezgin’e yönelik eleştirilerine şu yanıtı verdi: “Adnan Sezgin’i ben g.saray’ın menfaatleri için, faydalı olduğu için orada tuttum. g.saray’da kimse vazgeçilmez değil. Buna ben de dahilim. Zarar veriyorsam ben de gitmeliyim. Sezgin’i ayrılmaya ikna etmeye ihtiyacım yok. Şimdi arayıp, ‘Yarın gidiyorsun’ desem, istifasını verir gider. Aşağı yukarı 5 defa geldi ve ayrılmak istedi. Kendisi günah keçisi ilan edildi. Bu sezon sonunda alacağım ciddi kararlar var.”

Haberin Devamı

Stat yüzünden saçlarım beyazladı

POLAT, yeni stat ile uğraşmaktan saçlarının beyazladığını söylerken, “5 sene önce saçlarımda tek tük beyaz vardı, şimdi tek tük siyah bulunuyor. 5 senedir stat için uğraşıyorum. Açılış gününü bayram günü olarak görüyordum. Orada talihsizlikler oldu. Üzüntüler yaşadım. O  günden sonra benden fazla üzülen kimse olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yıldız değil savaşçı lazım

POLAT, transferde artık genç ve başarıya aç oyuncu istediklerini dile getirerek, “Hagi ile bir karar aldık. Paraya, şöhrete doymuş futbolcu istemiyoruz. Yeni stadımıza flaş isimlerle girelim dedik, ama Avrupa’nın önemli futbolcuları Türkiye’yi bir emeklilik yeri olarak görüyor. Başarıya, paraya daha aç sporculardan takım oluşturmaya çalışacağız. Bana yıldız lazım değil, savaşan takım lazım” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım’la dostluğa devam

ADNAN Polat, fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile olan dostluğunun eleştirilmesini anlayamadığını söyledi. “Kankalık” benzetmesinin Yıldırım’ın bir tv programındaki sözünden kaldığını anlatan Polat, f.bahçe Başkanı ile 2 yıl önce yaptıkları bir görüşmede, birlikte hareket etmenin kendi menfaatlerine olacağını söylediklerini aktararak, “Yayın ihalesini tek başına federasyon mu yaptı? Orada bizlerin ciddi çalışması oldu. O çalışma sayesinde 400 milyon dolarlık gelirler ortaya çıktı. 75 milyon TL olan vergi borcumuzu 2,9 milyon TL’ye indirdik ve bunu da 84 aya böldük. Dostluğumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Misimoviç’in dönüşü yok

Haberin Devamı

POLAT, Hagi’nin kadro dışı bıraktığı Misimoviç konusunda alınan kararın kurumsal bir karar olduğunu belirterek, “Bu kararın arkasında duracağız. g.saray, futbolcuların gidip gelişinden zarar edebilir. Ama bu abartıldığı gibi değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!