Huysuz İhtiyar: Yok mu bir Fener kurtaran arslan?

Güncelleme Tarihi:

Huysuz İhtiyar: Yok mu bir Fener kurtaran arslan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Huysuz İHTİYAR
Haberin Devamı

Tam bir haftadır çığlıklar, hıçkırıklar, feryatlar ve öfkeli savaş naraları dinmek bilmiyor. Vatanı düşman mı basmış, fay hattı yine göbek mi atmış, Demirel politikayı mı bırakmış yoksa Apo gardiyanları rehin mi almış?..

Hayır, bunlardan çok daha büyük bir felaket olmuş, Fenerbahçe Avrupa Kupası'ndan elenmiş!..

Kopan kıyamete bakınca kendi kendime, ‘‘Fener her yıl Avrupa'da final oynuyormuş da haberim yokmuş. Herhalde bu, Fener'in tarihinde Avrupa kupalarından ilk elenişi!..’’ dedim.

Hele hele MTK adlı Macar takımına yenilince Fenerbahçeli futbol yazarlarının feryatları Apollo-8 uzay aracından duyuldu da astronotlar, Mars'ta hayat var sanıp NASA'ya bildirdiler. Özellikle bir zamanlar sahada top, şimdi de tribünde laf koşturan futbol yazarlarının ‘‘Rezil olduk!.. Yuh size!.. Ayıp be!..’’ türünden sözleri garibime gitti. Fenerbahçe, bugüne kadar Macarlar'la kaç maç yapmış da kaçını kazanmış?.. En iyi onların bilmesi gerek!..

Üstelik, bu MTK mahalle takımıymış ve bizim ligde oynasa ilk beşe zor girermiş.

İlk beşi boş verin de son beşe giren takımlar, Fenerbahçe'yi kaç kere yendiler? Hesabını tutan var mı?..

Öyleyse bu ne hiddet, bu ne celal!..

* * *

İki hafta önce bu köşede bir Fenerbahçe yazarıyla olan hayali konuşmamı yazmıştım. O konuşmadan bir bölümü sizlere hatırlatmak istiyorum.

‘‘Beşiktaş bile bir sezon içinde üç antrenör değiştirdi. Lig başlayalı haftalar oldu, biz daha bir antrenör kovduramadık. Tek antrenörle sezon kapatmak Fener'e yakışır mı?’’

‘‘Dert etmeyin Allah'tan umut kesilmez.’’

‘‘Benim umudum MTK maçında zaten... Ama Fener, MTK'yı elerse biz ne iş yaparız Padişahım!..’’

Rıdvan'ın yolcu olduğunu böylece size iki hafta önceden haber vermişim. Ama bunu bilmek için falcı olmaya gerek yok. Çünkü Fenerbahçe, son 10 yıl içinde tam 16 antrenör değiştirmiş. Sonuç olarak da son 10 yıl içinde 1 kere şampiyon olabilmiş.

(Bu kadar kelleyi 4.Murat bile koparmadı.) Şimdi de ‘‘Ya şundadır, ya bunda... Helvacının kızındaa...’’ yöntemiyle seçilecek ve gelir gelmez Fener'i şampiyon yapacak bir teknik adam aranıyor. Yani dil bilmez, yol bilmez, futbolcusunu tanımaz, rakiplerini hiç seyretmemiş ve sezon sonunda kovulacak bir gavurcuktan fast-food bir şampiyonluk bekleniyor. Bence tek çare antrenör aramaktan vazgeçip sihirbazlar kralı Mandrake'yi takımın başına getirmektir.

* * *

Her sezon başında takıma harcanan trilyonlarca lirayı gören her Fenerbahçeli, gaza gelip şampiyonluk naraları atmaya başlıyor. Parayla şampiyon olunsaydı Sakıp Sabancı Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu olurdu.

Fenerbahçe, bu nedenle yıllardır kurtarıcı aranıp duruyor. Denize düşmüş can kurtaran simidi bekliyor. Bunca yıldır birinin gelip sana can simidi atmasını bekleyeceğine artık yüzmeyi öğrensene kardeşim!..

DENİZLİ'YE BİR

TAKTİK DE BENDEN!..

SEVGİLİ Mustafa kardeşim. Bilumum futbol yazarları, Almanya maçından önce köşelerinde sana taktik vereceklerdir. Sen onların dediklerine kulak asma. Yazarın aklı olsa sakalına sürer. Sen benim taktiğimi uygula ki Türkiye'de heykelini diksinler.

Çocuklara söyle, sert giren Alman futbolcusuna ağız alışkanlığıyla, ‘‘Ohhaa ayı!..’’ deyip herifi sevindirmesinler. Çünkü onlarda ayı, bizdeki arslan gibi gücü ve cesareti temsil eder. Hatta Berlin şehrinin bile simgesi ayıdır.

Şvayn (domuz) ya da dumpkof (salak) demeleri daha münasip olur. Hatta arşloh bile diyebilirler. (bu lafı çevirmeye aile terbiyem müsait değil)

* * *

Almanlara gol atınca boşu boşuna ‘‘ Goool!’’ diye bağırmayın, anlamazlar. Dünyada gole gol demeyen tek ülke Almanya'dır. Orada golün adı ‘‘Tor’’ dur. Siz de ‘‘Tooor!’’ diye bağırın.

* * *

Almanlar, bizim takımdan korktuklarıdan daha çok bizim gurbetçilerin stadı tamamen dolduracağından korkuyorlar. Bu nedenle Türkler'e bilet satmamak için türlü katakulli çevireceklerdir. Bizim gurbetçilere söyle, bilet isterken saçlarını sarıya boyayıp mavi lens taksınlar.

* * *

Verdiğim bunca taktikten sonra Almanya'ya 3 çekemezsen ‘‘İnşallah, Fener'e antrenör olasın!’’ diye sana çok fena beddua ederim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!