Huysuz değilim

Güncelleme Tarihi:

Huysuz değilim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oktay Derelioğlu, içini Hürriyet'e döktü

Hüsranla biten Las Palmas macerasında menajerlerin kurbanı olduğunu söyleyen milli futbolcu, ‘‘Saha içinde hiçbir sorunum yok. Başıma ne geldiyse saha dışında geldi. Geçmişten gerekli dersi çıkardım’’ dedi.

  • ‘4 ay önce transfer piyasasının gözdesiydim. 5-6 milyon dolar olan bonservis bedelim şu anda 2.5 milyon dolar.’

  • ‘M.Ali Yılmaz’a teşekkür borçluyum. Bonservis sorunu nedeniyle kimse yanaşmadı. Yılmaz bana kucak açtı.'

  • ‘Geçen yıl G.Antep’e geç gittiğim için krallığı kaçırdım. Ligde bir gün mutlaka kral olacağım.'

    KARAMSAR DEĞİL

    ‘‘Kadersizin işi, muhallebi yerken kırılır dişi’’ diye başladı sözlerine Oktay Derelioğlu... Sözlerinin devamı, o kadar da karamsar olmadığını gösteriyordu. Devre arası nedeniyle İstanbul'a gelen milli futbolcu, Trabzonspor'a oynayacağı günü iple çekerken, geçmişi ve geleceğini de Hürriyet'e dobra dobra anlattı.

    MENAJER KURBANIYIM

    ‘‘Huysuz musun?’’ diye bir soru sorduk... Aman, aman ne yapmışız... Oktay başladı konuşmaya... ‘‘Ne huysuzu, şanssızım abi. Öyle bir kulübe gittik ki... Resmen menajerlerin kurbanı oldum. Eğer İspanya'da başka bir kulübe gitseydim, şimdi gollerimle gündemde olacaktım. Ama geçmişi düşünmek istemiyorum. Ben 25 yaşındayım. Daha çok günler yaşayacağım.

    İNANCIM SÜRÜYOR

    Önemli olan geçmişten ders çıkarmak. 4 ay önce 5-6 milyon dolar olan bonservis bedelim şu anda 2.5 milyon dolar. Futbol piyasasının en aranan ismiydim, ama gelin görün ki, şimdi çıkmazdayım. Her şeye rağmen inancımı hiç kaybetmedim. Kızım Aleyna 3.5 aylık oldu, görmediği ülke kalmadı. Deyim yerindeyse dünyayı dolaştık. Trabzon'da karar kıldık.

    YILMAZ KUCAK AÇTI

    Sergen-Hami-Oktay üçlüsü Trabzonspor'da büyük işler yapacak. Giray hocayla hiçbir sorunumuz yok. Sevdiğim bir insan, ona destek olmalıyız. Başkan Mehmet Ali Yılmaz'a teşekkür borçluyum. 6-7 Türk kulübü, 3 Avrupa kulübü beni istedi. Ama bonservis sorunu nedeniyle kimse yanaşmadı. Yılmaz bana kucak açtı. Trabzon'a koşa koşa gittim.

    BİR GÜN MUTLAKA

    Geçen yıl G.Antep'e geç gittiğim için krallığı kaçırdım. Ligde bir gün mutlaka kral olacağım. Ben sahada hiçbir zaman sorun olmadım. Ama maalesef saha dışında ne kadar sorun varsa geldi beni buldu. Frankfurt'a ben istemediğim için gitmedim. Sadece Avrupa'da oynamak için gitmem. Profesyonelim, ilkelerimden ödün veremezdim.

    DERT ETMİYORUM

    Ne olacağını doğrusu kestiremiyorum. Ama kafama da takmıyorum. Allaha şükür aç değilim, açıkta değilim. Mutlu bir yuvam var. Tabii ki ben de futbol oynamak istiyorum ama şartların da düzelmesi gerekiyor. Tatilde bile boş durmuyorum. Her an oynayacak gibi hazırlanıyorum. İkinci yarıda benim de bulunduğum Trabzonspor daha iyi oynayacak.’’

    HEPSİ KALİTELİ

    Üç büyük kulübün santrforları birbirinden kaliteli. Hangisiyle oynasam da farketmezdi. Benim işi gol atmak. Abartmıyorum, ilk yarıda oynasaydım şu an zirvede olurdum. Bu sezon çok çekişmeli bir lig geçiyor. Jardel iyi bir golcü. Andersson ile Nouma ise komple santrfor. İkisinin Türkiye'de oynaması futbolumuz adına büyük bir kazanç.''

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!