Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot’un yeni kitabı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot’un yeni kitabı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 17:19

13 Ekim 2014 tarihinde beyin kanaması geçiren Hürriyet Yazarı, Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un yeni kitabı Yaklaşım Yayıncılık’tan çıktı. “Ben Uyurken ...” adını taşıyan Kızılot’un 11. mizah kitabının önsözünde, “13 Ekim 2014 Pazartesi akşamı derin bir uykuya daldım. Ben uyurken güneş kaç kere doğdu ve battı, sonbahar nasıl kışa döndü, Türkiye ekonomisi nereye doğru gitti, kaç kanun değişikliği yapıldı, kaç makale yazıldı bilmiyorum...” denildi.

Haberin Devamı

Önsöze, şöyle devam edildi: “Bildiğim bir tek şey var ... O da çok dinlendiğim... Bu süreçte eşim, çocuklarım ve kızkardeşim bana çok destek oldular. Onların sevgileri bana güç verdi. Ayrıca iyi dilek, temenni ve dualarını esirgemeyen ve ziyaretleri ile aileme destek olan tüm dostlarıma da teşekkür ederim. En kısa zamanda siz okurlarımla tekrar bir arada olmayı temenni ediyorum. Sadece biraz zamana ihtiyacım var. ‘Ben Uyurken...’ tam anlamıyla ben uyurken hazırlandı.”

Hayati tehlikeyi atlatan Şükrü Kızılot’un tedavi süreci ise Ankara’da devam ediyor.

TARKAN'IN ÇEKİNDİĞİ ADAM

KIZILOT ‘Ben uyurken’ adını taşıyan kitabında sanatçı Tarkan ile ilgili bir anısını da anlattı. “Tarkan’ın vergisi ve çekindiği adam” başlıklı bölümde, Güney Kore’den dönerken uçakta Tarkan’ın kendisine, en çok korktuğu kişinin kendisi olduğunu söylediğini belirterek, şöyle devam etti: “Bir gün sanatçıların gösterdiği kazancı incelerken Tarkan’ın yıllık kazancı olarak 4.000 lira yani yıllık asgari ücretin de altında gelir beyan ettiğini fark ettim. O tarihte villasına ödediği kira aylık 5.000 dolar, altında lüks cipi, iki bodyguardı! Dayanamadım ‘Tarkan’ın yıllık geliri 4.000 lira yanı aylık 350 liraymış’ diye yazdım ve yıllık gelirinin aylık gideri kadar olmadığını belirttim. Ardından mali müşavirinden bir düzeltme geldi. Özetle, ‘Tarkan aslında o kadar da kazanmadı. Hayat standartı esası nedeniyle mecburen 4.000 liraya yükselttik’ diyordu. Ben de ertesi hafta ‘Fazla yazmışım, aslında 4.000 lira da kazanmamış’ diye düzeltme yazısı yayınladım. Ertesi yıl nasıl olduysa oldu Tarkan 2 milyon lira kazanç bildirdi ve sanatçılar arasında vergi rekortmeni oldu.”

Haberin Devamı

YAZILARINA DÖNECEK

Şükrü Kızılot’un tedavi gördüğü hastaneden dün yapılan açıklamada şöyle denildi: Beyin kanaması teşhisiyle Ankara Güven Hastanesinde tedavi edilen değerli yazarımız Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un rahatsızlığının akut dönemi geçmiş olup, iyileşme sürecine girmiştir. En kısa zamanda köşesinde okur ve sevenleriyle buluşacağını umut ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!