Hulki İlgün: Ne yaptın Zeki!

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Ne yaptın Zeki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Geçenlerde, ATV'de Faik Çetiner kardeşimin hazırlayıp sunduğu BİZİM STADYUM programındaki sanatçılardan Zeki Alasya'nın sevgili Uğur Dündar hakkında söylediği ‘‘futboldan anlamaz’’ ithamı doğrusu çok garibime gitti.

Oysa Uğur Dündar, TRT'de yıllarca spor ve futbol eğitimi programları hazırlayıp sundu.

Televizyonun ilk yıllarında, futbol maçlarının naklen yayınlarını yönetti.

Futbol görüntülerini seslendirdi.

Teknik direktörlerle röportajlar yaparak, futbol aktüalite programları hazırladı.

Pazar Geceleri, TRT'de yayınlanan ve büyük bir zevkle izlenen, ‘‘Haftanın futbol olayları’’nın yer aldığı yayınlarda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı.

Olimpiyatların naklen yayınında yorumcu- sunucu olarak görev aldı.

Zeki Alasya'nın bunları hatırlamaması için, ancak hafızasını yitirmesi gerekir.

PES DOĞRUSU!

Olacak şey değil. Üstelik, hiç unutmam, tiryakisi olduğum o programların içersinde, Zeki Alasya da Metin Akpınar'la birlikte, parodileri ile yer alırlardı. Beğeniyle izlerdik. Nasıl hatırlamaz bunları?

Şimdi kalkmış, aynı Zeki Alasya, ‘‘Uğur Dündar futboldan ne anlar’’ diye ahkam kesiyor.

Pes doğrusu. Alasya'nın bu sorumsuzca ithamına gerçekten çok üzüldüm. Her şeye rağmen bu olayı, Uğur Dündar da, Zeki Alasya da ve ben de Fenerbahçeli olduğumuz için, bir aile anlaşmazlığı olarak kabulleniyor, gerçeği açıklarken de görevimi yaptığıma inanıyorum.

FATİH'E İNCİLER

Fatih'imizin sürpriz bir kararla, İtalya'ya transferi, taraftarlar arasında da büyük yankılara neden oldu. Olumlu, ya da olumsuz duyguların dile geldiği ve sıcağı sıcağına bana ulaşan faks ve telefonlardan işte birkaç örneğin özetleri.

* * *

İstanbul Bakırköy'den Ümit Karsan ‘‘ Bana göre Fatih gitti, Cimbom bitti’’

* * *

Ankara Keçiören'den Namık Serttaş ‘‘Fatih düşmanı malum medya mensupları, muratlarına erdi. ’’

* * *

Adana'dan Fehmi Ulaş ‘‘ Fatih'imiz şimdi de İtalya'yı fethedecek. Fiorentina, aynen Galatasaray'ımız gibi başa güreşecek.’’

* * *

İstanbul Kadıköy'den Altan Erdinc ‘‘ Fenerbahçe'liyim, ama Fatih'in İtalya'ya transferinden çok mutlu oldum. Her Türk vatandaşı için büyük şereftir. Sakın olaki Fener'imin Fatih'ten kurtulduğumuz için sevindiğimi sanmayın. Biz Cimbom'u Fatih'le de yendik, Hem de kendi yuvalarında ve de halen dumanı tütüyor. Bunu da unutmayın.’’

* * *

Fatih Terim konusunda en anlamlı telefonlardan biride Türkan Şoray ile Şener Şen ikilisinden geldi. İkİncİ Bahar'ın yapımcısı fanatik Fenerbahçeli sevgili Mustafa Oğuz'un yanından ettikleri telefonda ‘‘ Bizlerin dizide yaşadığımız mutluluğu, Fatih'imiz de, İtalya'da teknik yöneticiliğin ikinci baharında yaşayacak. Göreceksiniz, çok ta başarılı olacak. Hepimiz onunla iftihar ediyoruz. Duygularımızı size iletmeden yapamadık’’ dediler.

Gelin de bu yüce sanatçıları ve onları yöneten, gerçek centilmen, sporsever Mustafa Oğuz'u kutlamayın bakalım.

KARAKARTAL HAVALANDI

Beşiktaş'ın transfer atağı Karakartal'a gönül verenleri çok mutlu etti. Özellikle Fazlı'nın alınması, Ümit'in Fener'in elinden çalınması, Samsun'lu İlhan'ın gözaltında tutulmasını tüm taraftarlar hayranlıkla izliyorlar.

Gelen mesajlar o kadar yoğun ve olumlu ki, yüzlercesinin isim ve adreslerini tek tek yazamıyorum. Özür diliyorum. Kusura bakmasınlar ama toplu olarak sundukları ‘‘ Beşiktaş'ımız bu yıl ne yapar?’’ sualine, bende toptan cevap veriyorum.

‘Beşiktaş'ımız yaptığı gerçekten olumlu transferlerle bu yıl, hem lig ve Türkiye Kupası'nda, hem de Şampiyonlar Ligi'n de daha da başarılı olacak’ diyorum.

Yöneticilerin transferde özellikle, sessiz ve derinden gidip, büyük bombalar patlatmalarını takdirle izliyorum. Karakartal'ımıza da başarılar diliyorum.

VUGRİNEÇ'İ

KAÇIRMAYALIM

Ankara'dan Mesut Gündüz ‘‘ Trabzon'da son yılların en kaliteli golcüsü olan Vugrineç'in satışa konmasını hayretle izledim. Hemde 2-3 milyon dolar civarında. Ertesi sabah, tüm medyada her halde F.Bahçe'miz O'nu almıştır diye, yazılmış haberi kolladım, ancak hiçbirinde çıt yoktu. Bu faksı çok acele ve önemle yazıyorum. Herkes, herşey bir yana, F.Bahçe Vugrineç'i kaçırmasın. Avrupa'lı bu çocuğu kaparsa, ikinci Şota olayı olur. Lütfen ilgililere iletin ve büyük golcü Vugrineç'i kaçırmayalım.’’diyor, yardımımı istiyor.

Ben de bu dileğinize katılıyor, Vugrineç'in Fener’e transferinin çok faydalı olacağına inancımı yöneticilere iletiyorum.

YÖNETİMİN HATASI

‘‘Galatasaray yönetimi, akıl almayacak hatalarından birini de Fatih'i göndermekle yaptı.

Yetmiş milyon dolarlık borcuyla, maddi bir çıkmazda olan yönetim, şimdi Terim'i de kaybedince bakalım işin içinden nasıl çıkacak. Başta Başkan Süren olmak üzere hepsinin cebinde sanki akrep var. Şuracıkta UEFA'yı kazandık diye, üç gün sevindik, başımıza gelenlere bak. Ne olacak bu işin sonu abicim’’ diyor İzmir'den Nurullah Hepşen.

İnşallah iyi olur beyefendi. Terim'in gidişine hepimiz üzüldük. Ama bir anlamda da iftahar ettik.

Yönetimin borcuna gelince, bugün her kulüp borçlu, ancak Cimbom'un ki azıcık fazla galiba.

Örneğin, Fenerbahçe de borçlu ama, maaşallah Aziz Yıldırım'ın umurunda bile değil.

Para mı istiyorsun, ‘‘Al sana trilyonlar’’ diyor. Vallahi aşkolsun. Ondan sonra gel de, Fenerbahçe'yi takdir etme bakalım. Demek ki, bir kulüp, kazandığı kupalar kadar, transferde akıllıca harcadığı parasıyla, puluyla da büyük olabiliyor. Anlaştık mı arkadaş?

HAKAN, FENER'E YAKIŞIR

Galatasaray'da Hakan Şükür'ün satış listesine konması, spor kamuoyunda büyük yankılara neden oldu.

Bir yanda Avrupalı, öte yanda yerli büyük takımlar, superstar Hakan'ı kadrolarına alabilmek için yoğun çaba harcıyorlar. Bu arada F.Bahçeli taraftarlar da Hakan'a büyük ilgi gösteriyorlar.

İşte aralarından bir tanesi, İstanbul Kadıköy'den Can Akbulutlu Fener'lilerin dileklerinin tamamına tercüman olmuş gibi. ‘‘Hulki abi, Hakan Şükür, ancak Fenerbahçe'mize yakışır. Oktay ve Moldovan'a, bir de Hakan Şükür katılırsa, vay o rakip kalecilerin haline. Allah yardımcıları olsun. Ağları şimdiden kontrol ettirsinler. Yoksa parçalar geçeriz. Sen ne dersin abimiz?’’

Ne söyleyeyim kardeşler. Hepimiz Hakan'lı bir forvetin özlemi içindeyiz. İnşallah transferi gerçekleşir de, bizim de yüzümüz güler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!