Hulki İlgün: Kongre maçı

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Kongre maçı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

BU Fener'e vallahi ne akıl eriyor, ne de sır. Tam kongre arefesidir, belki çıkar azıcık top oynarlar, maç kazanırlar diyorsunuz, sahaya bakıyorsunuz, Fener yine eski hamam eski tas.

Oysa bir kongre, ya da keyifli bir pazar sabahı Fenerbahçe'ye gönül verenlere bol gollü ve şahane bir maç yazmak istiyorum ama nerede o benim Fenerim nerede kardeşler; ara ki bulasın. Siyahıyla, beyazıyla tanınmaz bir F.Bahçe bu. Sanki futbol oynamaya değil de, oynamamaya yemin etmişler gibi.

Ama bu Fener'de bir de Abdullah var ki, tek kelimeyle Allah nazarlardan korusun. İki takımdaki oyuncuların topu bir yana, Abdullah bir yana. Sanki tek başına bir takım evladım. Sağda o, solda o, korner, frikik, akıl dolu ortalar hep ama hep Abdullah'tan. Hatta gollük şutların bile süperstarı yine Abdullah. Sözümona bu takımın golcüsü Moldovan ha? Geçiniz beyim.

YAVRU PANTER OĞUZ

Bu maçın bir de ilginç olayı vardı, takım sahaya Rüştü'lü çıkıyor diye anons edildi, onun yerine bir de baktık, gencecik Oğuz. Ama bir Oğuz ki, Tanrı onu da Fenerbahçe'ye bağışlasın. Yavru bir panter evladım. İlk yarıda rakiplerinin ayaklarından aldığı iki gollük şut vardı ki, Oğuz almasa F.Bahçe yine acı kaderiyle başbaşa kalıyordu.

İstanbulspor da öyle sıradan takım değil yani. Onlar da İstanbul'un boğaları. Tabii böyle bir F.Bahçe'yi yakalayınca da kolay kolay pes etmediler. Oyunun ikinci yarısında forvetini Boliç'le takviye eden F.Bahçeliler'in nihayet akılları başlarına geldi ve ‘‘Bugün, bu atmosferde ne olursa olsun bu maçı mutlaka kazanacağız’’ diye özlenen futbollarını sergelemeye başladılar. Bu arada Tayfun yaklaşık 30 metreden bir füzeyle topu İstanbul ağlarına mıhlayınca oyunun sonucu belli oldu, Fenerbahçe önemli bir kongre sabahında tüm üyeleri ve taraftarlarına zorlu da olsa şık bir galibiyet sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!