Hulki İlgün: Çıldırmış bunlar Çıldırmış bunlar

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Çıldırmış bunlar Çıldırmış bunlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Bizler Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz sezon yaptığı çılgınca harcamaların daha hesabını görmeden, aynı yönetim bu günlerde yeni bir hovardalığın peşine düştü. Spor sayfamızda sevgili Turgay Şeren'in özel olarak ele aldığı inanılmaz girişim konusunda, telefon ve fakslarımıza lanetler yağdıran taraftarların arasında, İstanbul'dan bir okurum konuyu bakın ne güzel kaleme almış. Satırlarında ‘‘Türkiyemiz halkının yüzde kırkının yoksulluk sınırı altında yaşayan insanlarının sınırlı olanaklarını, kişisel çıkarları için yandaşlarına peşkeş çeken, Futbol Federasyonu ve başkanının, bu girişimleri mutlaka önlenmelidir’’ diyor ve devletimizin, vatandaşlarımız adına gerekli işlemleri yapmasını bekliyor.

Gelin de çıkın işin içinden bakalım. Beyefendiler koltuk ihtirasları adına, daha önce yaptıkları akıl almaz harcamaların, hesabını vermeden, yine koltuklarını kaybetmek korku ve hırsı içinde, sizlerin bizlerin vergi olarak ödediğimiz paralarla, bir sürü insana trilyonlar harcamak üzereler. Hem de daha önceki hesapları devlet adına inceleyen müfettiş raporları henüz açıklanmadığı halde. Yani çıldırmış bu insanlar. Bu ne vurdum duymazlık, bu ne savuganlıktır yarabbim. Herşeyi bir yana koyun, böylesine sorumsuzca yapılan daveti kim kabul edecek merak ediyorum. Sözüm ona bunlar memleketimiz futbolunu yönlendiren insanlar ha.? Vah benim futbol teşkilatım vah. Vah onun trilyonlarını yurtdışında, hem de eşleriyle yemeğe hazırlanan kişilere vah.

BİLGİLİ YAMAN ADAM

Galatasaray'ın büyük başarısı, Fenerbahçe'nin akıl almaz düşüşünün yanı sıra, Beşiktaş'ın sessiz ve derinden giderek hiç değilse lig ikinciliğini yakalaması, taraftarlarını çok memnun ediyordu. Ancak teknik direktör Briegel'in sözleşmesinin sürpriz bir şekilde feshedilmesi, camiada büyük şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili, Almanya Karlsruhe'den, Nuri Karasu gerçek bir taraftarlık örneği vererek, başkan Bilgili için faksında bakın neler yazıyor. ‘‘ Biz efendi takımız, başkanımız Bilgili'de tam bir beyefendi. Olaylar karşısında yaygara yapmayız. Yıllar sonra çaktırmadan Seba abimizi emekliğe ayırıp, Bilgili'yi başkan yaptık. Aşkolsun bize. Bu kadar akıllı ve gerçek başkan ancak biz Beşiktaşlılara yakışır. Olaylar karşısında sesini hiç çıkarmıyor ama, aldığı her karar şahane. Briegel'i gönderdiğine göre herhalde bir bildiği vardır. Amokachi de yine bildiğiniz gibi F.Bahçe'nin ilacı. Kara bomba durur durur gelir Fener'i bulur. Kısaca Bilgili yaman adam ’’ diyor, itirazım var mı diye de soruyor.

Ne münasebet itiraz ne kelime kardeşim. Aslında siz Beşiktaş'a gönül verenler, başkan Bilgili'ye bizler kadar yakın olsanız, hayran olursunuz kendisine. Bilgili gerçek bir başkan. Verdiği kararlarda da soyadı gibi yarınları görecek kadar çok bilgili.

Kanarya’nın transfer listesi

Serde Fener'lilik olduğu için tarftarlardan yoğun olarak gelen telefon ve faksların çoğunluğu Fenerbahçe'yle ilgili. Acı ve göz yaşlarıyla ıslanmış satırlar, önerilerle dolu fakslar, fakslar fakslar. Yani şu an önümdeki dertli isimleri yazmaya kalksam bu köşe değil, haftalar boyunca taraftar köşemize sığmaz. İşte aralarından ayırabildiğim ve duygularında özetle, ‘‘F.Bahçeli bir ailenin hastamı hasta Fenerbahçeli evladıyım. Şampiyonluk özlemi ile yanıp tutuşuyorum.’’ diyen Bahçeşehir'den Emir Gürkan, ‘‘Yönetim yanlış yolda’’ diyen Aymak'tan Aydın Eğice ve Ayhan Altunel, ‘‘Bu Fener bizleri yaktı, yıktı kül etti’’ diyen Ankara Ulus'tan Okan Çerci ile İstanbul Erenköy Timkar'dan Ömer Doğan'ın ilginç önerileri: ‘‘Fenerbahçe Futbol Takımı'nı kınıyorum ve tamamının başka kulüplere satılmasını istiyorum’’ diyor, transferi düşünülen futbolcular konusunda da şunları öneriyorlar. Ömer (G.Antep), Hasan (G.Atep), Salih ( Göztepe), Ümit Özat (G.Birliği), Tolga (G.Birliği), Nuri (Kocaelispor), Ali ve Serkan (Samsunspor), İbrahim (G.Antep), Hüseyin (Trabzonspor), Mustafa (Leicester), Okacha (P.S.G) Hakan (G.Birliği), Yusuf (Denizlispor), Erhan (G.Antep), Nauma (Lens), Jardel (Porto), Okan (Bursa), Ümit Karan (G.Birliği) Zafer (Antalyaspor)...

‘‘Oh! oh! oh!, alan da kaçan mı beyler’’ demeyin. Göreviniz yöneticilik. Korkarım yukarıda taraftarın sunduğu kaliteli futbolcuların çoğu, sizin listenizde yoktur. Bu nedenle sizler adına, sağduyunun her zaman taraftarın yanında olduğunu kabulleniyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

Fener yönetimi uyuyor mu?

Konya'dan Uğur Tezol öyle lafla filan değil, Fenerbahçe yüzünden resmen hasta olup hastanelere düşüp sinir tedavisi görmüş. Doktorlar ‘‘Eh artık iyi oldun, Fenerbahçe'ne kavuştun’’ demişler, ama nerede o Fenerbahçe? Hele Bursa ve Göztepe rezaletleri sonunda Uğur'cuk yine yataklara düşüp bu defa bana yazmış. ‘‘Hulki abicim. Hadi geçmişe bir yanlışlıktır oldu, ne yapalım diyelim. Hatta saygıdeğer kongre üyeleri; ben başarısızım, istifa ediyorum diyen başkan Yıldırım'a, ne münasebet, bizler başarısızlığa sünnetliyiz. Sen bizim değişmez başkanımızsın, deyip kendilerine tekrar görev verdikten sonra bizlere susup kabullenmek düşer. Yeni teknik direktör ve transferler konusunda ha bugün, ha yarın dedik bekledik. Sözüm ona bir alay isim geldi geçti, hiçbiri gerçekleşmedi. Yoksa yeni yöneticiler de, sakatı ve kaçaklarıyla bizleri bu hallere düşüren topçulara mı özendiler. Yepyeni bir Fenerbahçe'nin özlemiyle yanıp tutuşan biz taraftaralara müjdeli haberleri vermek için daha ne bekliyorlar. Hani kulübe bir psikolog önerilmişti, nerde? Galiba aslında sizlerin de bir psikoloğa ihtiyacınız var herhalde! Yetti artık, illallah.’’

Yeni yönetimde başta sevgili Uğur Dündar, Selim Soydan ve Şadan Kalkavan kardeşlerim olmak üzere bazı üyeleri yakınen tanıyorum. Onlarında üzüntülerine şahidim. Son haberlere göre, başta başkan Yıldırım olmak üzere bu üçlünün Mustafa Denizli'de karar aldıklarını duyunca memnun oldum. Sizlere yine de ‘‘Ya sabır’’ diyorum. Ama emin olun, Fenerbahçe'nin içinde yaşadığım için, artık bende bu kararsızlık ve durgunluğa isyan ediyor, yakında bir psikoloğa gitmeye hazırlanıyorum.

GALATASARAY NAZARA GELECEK

Galatasaray'ımızın uzun süredir peşpeşe kazandığı şampiyonluk ve zaferler, özellikle Cimbom'a gönül veren taraftarları mest etmeye devam ediyor. Kendisini aklıselim Cimbom'lu olarak tanıtan İstanbul'dan Emre Toptan bir yandan ezeli rakibi Fenerbahçe'ye takılırken, öte yandan da çok ilginç bir öneride bulunuyor. ‘‘Cimbom'umuz inşallah UEFA ve SUPER Kupayı'da kazansın, bu yıl için artık yeter diyelim. Önümüzdeki yılın şampiyonluklarına yelkenlerimizi açalım. Çünkü bu gidişle nazarlara geleceğiz’’ diyor, bunu tüm ilgililere ve özellikle futbolculara iletmemi istiyor.

İletmek ne demek sevgili okurum. Demek ki ‘‘Başarının yeteri karar, fazlası zarar’’ diyorsunuz. Aşkolsun sizlere. Özellikle bu yılın sonunu şimdiden emniyete aldıktan sonra, önümüzdeki yılların şampiyonluklarına da el koymanıza şaşırdım doğrusu. Azıcık fren yapın bakalım. Gün doğmadan neler doğar. Cimbom başarıdan başarıya koşuyor da, rakipleri duruyor mu sanıyorsunuz. En iyisi, gün ola harman ola diyelim ve gelişmeleri hep birlikte izleyelim.

NASIL BÜYÜK OLURUZ

Faks G.Antep'te Feyzullah Demiröz'den geliyor.‘‘Beyefendi, son yıllarda kulübümüzün başarılarını görüyorsunuz. Şu an UEFA'ya bir numaralı adayız. Fener'i meneri demedik, önümüze gelene taktık. Ancak medya da bir türlü büyük kulüp sıfatına layık olamadık. Ne yapalım, ne edelim de büyükler kervanına bizler de girelim. Yoksa baklavamızı daha şekerli ve fıstıklı mı yapalım, ne dersiniz’’ diyor, cevabımı bekliyor.

Feyzullah bey kardeşim, spor kulüplerinin büyüklüğü, her zaman yazıp söylediğim gibi, metre ya da mezurayla ölçülmüyor. Hatta ifade ettiğiniz gibi Fener'i meneri yenmekle de büyük olunmuyor. Öncelikle kulübünüz, sadece futbol takımı kulübü değil, sporun yaklaşık her dalında uğraş verecek gençlerin kulübü olacak. Daha da önemlisi yüzyıl boyu yüzbinlerce gence spor yaptırarak kazandıkları şampiyonluklar sonunda büyük olabileceksiniz. Ancak, bu değerlendirme sonunda, sakın ola ki G.Antepspor'umuzu küçük görmeyin. Hepimiz, Antep'imizin başarılarıyla iftihar ediyoruz. Ancak, ‘‘üç büyükler, asırlık başka bir olay’’ diyor, ayrıca baklavanın şeker ve fıstık ayarıyla da oynamamanızı öneriyorum.

Hürriyet Gazetesi Spor Servisi

‘‘YETER SÖZ TARAFTARIN’’ köşesi

Güneşli- İstanbul (34544)

Fax: 0 212 677 04 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!