Hulki İlgün: Bizi rezil ettiniz

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Bizi rezil ettiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1999 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Hulki Abi ‘Deprem’ bölgesinde

Yıllardır yöneticiler, futbolcular, teknik adamlar konuştu...

Şimdi söz F.Bahçe’nin gerçek sahibi olan taraftarlarda

Asırlık F.Bahçe Spor Kulübü'nün doğup büyüdüğü İstanbul'un nadide ilçesi koskoca Kadıköy’de Fenerbahçeliler sanki depremden hasar görmüş depremzedeler gibi. Taraftarın Hulki Abi'si Kanarya'ya gönül verenlerin dertlerine ortak olup üzüntülerini paylaştı.

FENERBAHÇELİLER kan ağlıyor. Deprem meprem bir yana, koskoca Kadıköy semti ve Fenerbahçeliler, sanki depremden hasar görmüş depremzedeler gibi. Herkes şaşkın, herkes üzgün. Kadıköy deyip geçmeyin. Kadıköy, asırlık Fenerbahçe Spor Kulübü'nün doğup büyüdüğü İstanbul'un nadide bir semti.

KADIKÖY AĞLIYOR

Hani eskiler ‘‘Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar’’ derler ya, yurt genelinde bugün belki milyonlarca taraftar ağlıyor, ama Kadıköy'deki Fenerbahçeliler bir başka türlü kahrolup ağlıyor. Kanarya sevgisi taraftarların kalplerinde öyle yer etmiş ki, MTK karşısında alınan mağlubiyet ve elenme kahretmiş hepsini.

HULKİ ABİNİZ GELDİ

İskelesinden, çarşısı, pazarından tutun, kasabından, bakkalından, restoranından, taa Sosyal Tesislerine kadar 7'sinden 77'sine, tüm Fenerbahçeliler matemde. Yani, dokunsanız ağlayacaklar. Serde Fenerbahçelilik ve de taraftarın Hulki Abi'liği var ya, Kanarya'ya gönül verenlerin dertlerine ortak olup üzüntülerini paylaşmak istedim.

DERDİMİZ BİR...

Önce Kadıköy İskele Meydanı'ndayım. Taraftarlar bir anda etrafımı çeviriverdiler. Topluca‘‘yeter artık söz taraftarın’’ diye haykırdılar. Derdimiz müşterekti. İşte fanatik bir Fenerli Necati Ertem'in sözleri:

BUNLAR TOPÇU!

‘‘Abicim nedir bu başımıza gelenler? Yazık değil mi bu Fener'e? Nasıl oyuncu bunlar? Hiç utanmaları sıkılmaları yok mu? Hadi Macaristan'da galibiyet kaçtı diyelim, ama Kadıköy'de nasıl perişan edemeyiz bu takımı? Bunlar futbolcu değil, hepsi topçu, topçu bu takımın. Atsınlar bu topçuları Fener'den, haram olsun hepsine,’’...

TAŞ BASTIK...

Şimdi de Kadıköy'ün dünya güzeli çarşısındayım. Esnafının, balıkçısından, sebzecisine kadar çoğunluğu Fenerbahçeli. Onların da sesleri, nefesleri kesilmiş gibi. Bağırlarına taş basmışlar, lanetler yağdırıyorlar:

Kadıköy’de GÜNÜN ESPRİSİ...

SORU: Akutçular Meksika'ya niye gitmiyor?

CEVAP:

Çünkü Kadıköy'de enkaz kaldırıyorlar.

ÇARŞI İSYANDA

Kadıköy'ün dünya güzeli çarşısında eczacısından balıkçısına, sebzecisinden tatlıcısına kadar çoğunluğu Fenerbahçeli. Bağırlarına taş basmışlar, lanetler yağdırıyorlar. Esnaftan Gürkan Toptaş, Hüsamettin Boz, Fuat Birteksöz, İlyas Ateş, Şaban ve Ömer Taşdelen, Nihat Kaya, Yakup Tekon, İsmail Kızıl ve İsmet Yıldız, tüm çarşının duygularına tercüman oluyorlar.

Hanımlar dertli:

Türkiye Ressamlar Derneği'nin üyeleri, Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde üzüntülü ve şaşkın. Başkan Sevim Gürsoy konuşuyor: ‘‘Ne yediğimiz yemeğin, ne içtiğimiz suyun tadını alamıyoruz.’’

Ressamların üzüntüsü

Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'ndeyim. Kadınıyla erkeğiyle Fenerbahçe'ye gönül vermiş Türkiye Ressamlar Derneği'nin üyelerini bir arada gördüm. Hepsi üzüntülü ve şaşkındı. Yönetim kurulundan Esma Özparpucu ve ünlü Ressam Remzi İrem, ‘‘Beyefendi, üzüntüden sabahı nasıl yaptığımızı bilmiyoruz. Tüm üyelerimiz erken saatlerde toplanıp derdimizi paylaştık.’’ diyor.

Yöneticiler uyuyor mu?

Başkan Sevim Gürsoy arkadaşları adına konuşuyor: ‘‘Ligdeki başarısızlık bir yana, yine Avrupa kupasından elendik. Artık yeter. Evimizde huzurumuz kalmadı. Ne yediğimiz yemeğin, ne içtiğimiz suyun tadını alamıyoruz. Yöneticilerimiz uyuyor mu? Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar ve F.Bahçemizi anlı şanlı ve Şampiyon kupalı günlere kavuştursunlar’’

ARTIK YETER Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde herkes çok üzüntülüydü. F.Bahçeli Türkiye Ressamlar Derneği'nin başkanı Sevim Gürsoy ve kurul üyeleri Esma Özparpucu ile Remzi İrem, ‘‘Artık yeter’’ diyerek içlerini döktüler.

İmam: Namazımı üzüntüden zor kıldım

KOYU F.Bahçeli cami imamı Fatih Akman, Fenerbahçeli cemaat adına duygularını dile getiriyor: ‘‘Çok üzgünüz. Akşam maçtan sonra kazaya bıraktığım yatsıyı nasıl kıldığımı bilmiyorum. Aslında vatandaşlar olarak son zamanlarda öyle depremler yaşadık ki, Fenerbahçemiz'in bir galibiyeti hepimizi mutlu edecekti. Ama olmadı. Nasip değilmiş. Ne söyleyeyim Allah hepsini islah etsin.’’

HAKKIMIZ HARAM OLSUN

‘‘Olmaz olsun böyle Fener. Abi bizleri kahretmeye ne hakları var. Para pul onlarda, zevk sefa onlarda. Ellerini sallasalar ellisi, saçlarını sallasalar tellisi. Daha ne istiyor bu adamlar? Nasıl oluyor da o golleri atamıyorlar? Koskoca Fenerbahçe'yi rezil ediyorlar. Hakkımız haram olsun’’ diyorlar.

ANGELİKA'NIN FERYADI

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne boşuna, ‘‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’’ denmemiş. Semtin restoranından kasabına kadar tüm esnafı Fenerbahçeli. İşte Fenerbahçe İşkembecisi'nin birbirinden üzgün müşterilerinden biri. Angelika ve oğlu Deniz Barışık'ın feryadları:

RIDVAN HEPİMİZİ YAKTI

‘‘Bunun böyle olacağı belliydi. Rıdvan daha işin başından beri hatalıydı. Çok yanlış işler yaptı. Eleştirildi, kabul etmedi. Sonunda hepimizi yaktı. İstifa etti ama neye yarar, olanlar bizlere oldu. Hepimize yazık oldu.’’

KASAPTA İSYAN

Bu defa Fenerbahçe Kasabı'nın önündeyim. Kasap Yılmaz Akyelken ve tamamı Fenerbahçeli müşterileriyle başbaşayım. İçlerinde Mustafa Ergenç çılgınlar gibi konuşuyorlar: ‘‘Nasıl kaçar o goller, nasıl mağlup oluruz bu mahalle takımına? Kimlere kalmış bu Fenerbahçe forması? Nasıl transferler bunlar? Kim almış bunları? Yöneticiler harcanan trilyonları sokaktan mı topluyor? Nasıl hesabını verecekler bu rezaletin?...’’

GÖZYAŞLARIMLA

İşte bugün Türkiyemiz'de sarı lacivertli renkli kanaryalarına gönül veren Fenerbançeliler'in duyguları. Ben de kendilerine o mutlu günlerin özlemiyle gözyaşlarımla eşlik ediyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!