Hoogenband fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Hoogenband fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Popov'a bu kez zorlu bir rakip çıktı. Hollandalı yüzücü, 100 metre serbest seçmelerinde ünlü Rus yüzücü Popov'u geride bırakarak çıkışını sürdürdü...

Avrupa Yüzme Şampiyonası'na erkekler 100 metre serbestte altın madalya kazanıp tarihe geçmek amacıyla gelen ünlü Rus yüzücü Alexander Popov, sabahki seçmelerde Hollandalı Peter van den Hoogenband'ın gerisinde kalıp sürpriz yaptı. Dünya rekortmeni Popov (49.86), 6. seride İsveçli Lars Frölander'in (49.68) gerisinde kalırken, genel klasmanda da 3. sırada yer alarak yarı finale kaldı.

Önceki gün 4X100 merte serbest takım yarışında Avrupa rekoruna imza atan Hollanda takımının yıldız ismi V.D.Hoogenband, şampiyonada yıldızı parlayan isimlerin başında geliyor. 100 m serbestte 49.50 ile seçmelerin en iyi derecesini yapan V.D.Hoogenband, Avrupa rekoruna yüzen Hollanda'da 47.31'lik derece yaparak, takım yarışında bir ayağı en hızlı yüzen sporcu olmuştu.

Eski dünya rekortmeni Hollandalı Inge De Bruijn de bayanlar 100 m serbestte 55.20 ile seçmelerin en iyi derecesini yaptı. Almanlar'ın ünlü sporcusu Franziska van Almsick 56.75 ile 6. sırada, Sandra Völker da 57.05 ile 9. sırada yarı final vizesi aldı. İtalyan Massimiliano Rosolino 200 m karışıkta 2:03.49, Macar Agnes Kovacs da bayanlar 100 metre kurbağalamada 1:09.31 ile seçmelerin en iyi derecesini yaptı.

HOLLANDALI YÜZÜCÜLER ATAKTA

İstanpool'99 olarak adlandırılan Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Rus sporcularının ezici üstünlüğü devam ediyor. Almanlar, Ruslar'ın en büyük rakibi olmayı sürdürürken Hollandalılar da atağa kalktı. Hollandalı yüzücü Marcel Wouda 200 metre kurbağlama seçmelerinde görülüyor.

Senkronize atlamada altın Almanlar'ın

24. Avrupa Yüzme, Atlama, Senkronize Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 10 metre senkronize atlamada altın madalyayı Almanya kazandı. Ataköy Olimpik Havuzu'ndaki şampiyonada Jan Hempel-Heiko Meyer ikilisinden oluşan Alman ekibi, 320.46 puanla Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Finallerde gümüş madalyayı Vladimir Timoshinin-Igor Loukashin'den oluşan Rusya, 318.39 puanla, bronz madalyayı da Leon Taylor-Peter Vaterfield'tan oluşan İngiltere 295.44 puanla aldı.

Almanlar düğün erteliyor

AVRUPA Yüzme Şampiyonası için İstanbul'da bulunun Alman Yüzme Milli Takımı'nın kaldığı Polat Renaissance Oteli'nde yapılması planlanan 12 düğün ertelendi. Alman ‘‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’’ gazetesi, konuyla ilgili haberinde, başta Türkiye'ye gitmekten ürküntü duyan Alman sporcuların İstanbul'u geldikten sonra fikirlerinin değiştiğini de belirtti. Gazete, Alman kafilesinin ilk geldiğinde güvenlik güçleri nedeniyle ‘‘James Bond Filmi’’ne benzettiği İstanbul'a ve organizasyona hayran kaldıklarını yazdı.

Sporcu aile

BAYANLAR 400 metre karışıkta gümüş madalya kazanan Rumen Beatrice Caslaru-Coada'nın antrenörlüğünü eşi yapıyor. Caslaru 1991'de Atina'daki Avrupa Şampiyonası'nda 4 gümüş madalya alarak başladığı kariyerini Atina'da yapılacak 2004 Olimpiyat'ına kadar sürdürmeyi istediğini söylüyor

Yüzücülerimiz ilk turlarda elendiler

İstanpool'99'da dün sabah yüzme elemelerinde yarışan dört sporcumuz da başarılı olamayarak elendi. Bayanlar 100 metre kurbağalamada Türkiye rekortmeni İlkay Dikmen, 1:13.48'lik derecesi ile serisinde 5., olurken yarı finale kılpayı kaçırdı. 21 sporcu arasında 16'sının yarı finale kaldığı elemede 4 salise farkla Dikmen 17. sırada yer aldı.

Bayanlar 100 metre serbette Selin Bulgul, 1:02.07 ile serisinde altıncı, 39 sporcu arasında 38. olup elendi. Erkekler 100 metre serbestte Çetin Oğuz, 54.34'lük derecesi ile serisinde 7. ve sonuncu olurken, 41 sporcu arasında 39. sırada yer aldı. Erkekler 200 metre karışıkta Orel Oral 2:08.56 ile 3 kişinin yarıştığı serisinde sonuncu 33 sporcu arasında da 30. oldu.

Gil'e altın şoku

İSTANPOOL'99'da erkekler 1 metre tramplen atlamada altın madalyayı kazanan İspanyol Jose Miguel Gil, Avrupa şampiyonluğunun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Daha önce büyük bir başarısı olmayan 28 yaşındaki Gil, ‘‘Herkes gibi altın madalya benim için de büyük sürpriz oldu. Kazanmayı ummuyordum. Büyük şok ve mutluluk yaşıyorum’’ dedi.

TSYD'li yüzücüler tribüne koştu

24. Avrupa Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası'nda aşırı sıcaklar nedeniyle izleyici sayısında bir düşüş gözlendi. Ancak akşam seanslarına ilgi biraz daha fazlaydı. Tribünlerde Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yüzme Okulu'nun genç sporcuları da vardı. TSYD'nin genç sporcuları Avrupa'nın birbirinden ünlü sporcularının yarışlarını keyifle izledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!