Hollanda basını: PSV rahat turladı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda basını: PSV rahat turladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 15:19

Hollanda'da bugün yayımlanan gazeteler, PSV Eindhoven'in Galatasaray'a karşı dün akşam evinde 2-0 kazandığı maçı, “İkinci tura rahat geçiş” ve “Galatasaray maçının kolay kazanıldığını” öne çıkaran görüşleri yansıtan başlıklarla duyurdu.

Haberin Devamı

De Telegraaf Gazetesi, ilk sayfasından verdiği haberde, “PSV yoluna devam” başlığını kullandı ve Hollanda takımının maçı çok zorlanmadan rahat kazandığını yazdı. Haberde, Tomas'ın ilk yarıda kırmızı kartla oyun dışı kalmasını, “Türk tarafının PSV'ye bir çeşit yardımı” şeklinde yorumlayan gazete, PSV'nin bu dakikadan itibaren çok rahatladığını belirtti.

Gazete, PSV'nin şampiyonlar liginde adeta rakor bir zamanda ikinci tura ulaşmayı güvence altına aldığını, şimdiye kadar bu ligde bu kadar kısa sürede ikinci tura kalmayı başarmamış olduğunu anımsattı.

De Volkskrant Gazetesi ise haberinde, “PSV'nin ikinci tura erken merhaba” dediğini yazdı. Gazeteye göre, kadrosundaki yabancı ve yetenekli futbolcularla PSV adeta dört kıtanın takımı özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Trouw Gazetesi de “PSV Şampiyonlar Ligi'nde kışı erken bitirdi” başlığıyla verdiği haberinde, 4 maçta toplanan 10 puanın PSV için büyük başarı olduğunu belirtti. Yazıda Galatasaray'ın kırmızı kartla bir oyuncusunun dışarıda kalmasına rağmen, 90 dakika boyunca çok profesyonelce mücadele ettiğini ve nitekim teknik direktör Ronald Koeman'ın da bu açıdan maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ı takdir ettiğini yazdı.

Algemeen Dagblad gazetesi ise maça ilişkin haberini “PSV Avrupa'da son 16” başlığıyla duyurdu. İkinci tura kalabilmek için bir saat bile beklenmediğini, 59. dakikada gelen golün tur kapısını araladığını belirten gazete, Galatasaray'ın bu maça çıkarken son şansı olduğunun bilindiğini, bu nedenle PSV'nin Galatasaray'dan çekindiğini, ancak oyunun ikinci yarısından itibaren kontrolü tamamen eline alarak maçı istediği gibi götürdüğünü yazdı.

Haberde, PSV'nin, şampiyonlar liginde dört maçta bu denli iyi puan ve erken ikinci turu güvence altına almasının, onun bir dünya takımı olduğunun göstergesi olarak kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!