Holiganlar sahada

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar sahada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2005 16:55

İngiltere, hafta sonu yaşanan futbol terörüyle sarsıldı. Ada’da oynanan 3 karşılaşmada da olaylar çıktı. İngiliz holiganlar sahaya inerek futbolculara saldırdı. Kimi tafartarlar ise tribünlerden para ve çakmak fırlattı.

Haberin Devamı

ÖMÜRBOYU MEN

İngiltere’de yaşanan futbol terörü, cumartesi günü oynanan Everton- Manchester United maçıyla başladı. Federasyon Kupası’nda “Goodisan Park’ta karşı karşıya gelen Everton ve Manchester United’lı futbolcular kızgın taraftarların hedefi oldu. Manchester United kalecisi Roy Carroll’ın kafasına madeni para atılırken, takımın genç yıldızı Wayne Rooney de tribünlerden atılan çeşitli maddelerin hedefi oldu. Carroll’a para atan holigan olayların ardından yakalanarak ömür boyu futbol maçlarından men edildi. Tansiyonun yükselmesiyle birlikte holiganlar arasında da kavga çıktı. Olayların ardından 33 taraftar tutuklanırken 5 polis memuru da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

HOLİGANLAR SAHAYA İNDİ

Ada’daki futbol terörü bununla da bitmedi. Pazar günü oynanan Burnley- Blackburn maçında 3 Burnley taraftarı maç esnasında sahaya fırladı. Holiganlardan biri Blackburnlu Robbie Savage’a saldırmak istedi. Hemen harekete geçen İngiliz polisi kızgın holiganı zar zor kontrol edebildi. Maçın ardından basına bir açıklama yapan Blackburn antenörü Mark Hughes “Korkunç bir olay. Ya elinde bıçak olsaydı?” diyerek sahada yaşanan terörün ciddiyetini gözler önüne serdi. Hughes, İngiliz polisini yeterli emniyet önlemi almadığı ve olay sırasında yavaş harekete geçtiği gerekçeleriyle eleştirdi. Ada’da bir başka şiddet haberi de İskoçya’dan geldi. Holiganlar Celtic ile Rangers karşılaşmasında da yaptığı taşkınlıklarla gündeme oturdu. “Old Firm’deki maçta Rangerslı savunma oyuncusu Fernando Ricksen, tribünlerden atılan çakmağın hedefi oldu.

Haberin Devamı

İngiltere’de üst üste yaşanan şiddet olayları Futbol Federasyonu ile polisi karşı karşıya getirdi. Burnley- Blackburn maçındaki olayların ardından İngiliz polisiyle bir araya gelerek bir toplantı düzenleyen federasyon yetkilileri, maç esnasında huzurlukluk çıkaran ya da ırkçı tavırlar sergileyen taraftarları ömür boyu sahalardan men etme kararı aldı. Federasyonun resmi sitesinde yayınlanan bildiride, “Futbol Federasyonu, olaylara karışan taraftarların ortaya çıkarılması ve kanun gereği yargılanmasını ummaktadır” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!