‘Hızır’ gibi yetişecek

Güncelleme Tarihi:

‘Hızır’ gibi yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 19:52

TÜRKİYE’ye adını TOMA ile duyuran, iç siyasi gelişmeler ve jeopolitik risklerin artmasıyla ürün çeşitlerini artırarak savunma sanayiinde öne çıkan Katmerciler, şimdi de mayın koruma seviyesi artırılmış hareketi geliştirilmiş Hızır adlı 4x4 aracını tanıtıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kez Hürriyet’te göreceği Hızır’ın yanı sıra Katmerciler, inovatif yeni ürünleri kompozit seramik bazlı ileri teknolojinin kullanıldığı Nefer zırh sisteminin ilk tanıtımını da yine bugün başlayan 3. High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı'nda gerçekleştiriyor. Kırsal ve kentsel alanlardaki çatışmalarda kullanılmasını öngördükleri araçlar için henüz devletten mayın korumalı araçlar için ihale almayan Katmerciler, talebin oluşacağı görüşünde.

‘Hızır’ gibi yetişecek



NATO STANDARTLARINDA

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci’nin verdiği bilgilere göre Hızır, güçlü muhabere aracı olarak tanımlanıyor. 4x4 konfigürasyonunda güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarına uygun olarak şirketin Ar-Ge merkezinde geliştirilen Hızır, NATO standartlarında, 9 personel kapasiteli, yüksek balistik, mayın ve el yapımı patlayıcılara koruma seviyesine sahip zırhlı taktik tekerlekli bir araç. 4x4 zırhlı devriye aracı Jeep’e giydirilen Nefer zırhlama sisteminde ise, son teknoloji kompozit ve seramik bazlı malzeme kullanıldı. Şirketin iddiasına göre bu zırhla araç tam yüksek koruma sınıfına sahip oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!