‘Hileli yakıt’ çocuk odasında yakalattı

Güncelleme Tarihi:

‘Hileli yakıt’ çocuk odasında yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 00:00

İzmir’in yanı sıra toplam 12 ilde geçen ay yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan, aralarında Gaziantepspor, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu gibi Süper Lig kulüplerinin de bulunduğu takımların sponsorlarından olan firmanın sahibi M.T. ve suç ortaklarına ait olduğu belirtilen 1.5 milyon litre hileli akaryakıt ele geçirildi.

Haberin Devamı

Polisin 1.5 yıl süren takibinin ardından Gaziantep ile Adana merkezli olarak 12 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında boya firması sahibi M.T.’nin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. M.T, Adana’daki villasının çocuk odasında yaptırdığı gizli bölmede yakalandı.

Şüphelilerin, kurdukları

9 farklı şirket üzerinden boya üretiminde kullanılmak üzere ana dağıtıcı firmalardan aldıkları maddeleri boya üretiminde kullanmayıp, çeşitli karışımlarla akaryakıt elde ettikleri öne sürüldü. 708 milyon liralık kamu zararı oluşturdukları ileri sürülen, aralarında M.T. ve eşinin de bulunduğu 26 kişi tutuklandı. Farklı depo ve antrepolarda, 1.5 milyon litre hileli yakıt ele geçirildi. Bu yakıtlara polis el koydu. İzmir’deki araştırmalarda, şüphelilere ait firmalardan birisinin 8 milyon liralık kimyevi madde ithal edip bununla 20 milyon liralık hileli akaryakıt elde ederek piyasaya sürdüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!