Her şey olimpiyat başarısı için

Güncelleme Tarihi:

Her şey olimpiyat başarısı için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 15:28

Ağrı'da sporcular kar olmadığı için tekerlekli kayaklarla ve bellerine bağladıkları otomobil lastikleri ile kış mevsiminde yapılacak olimpiyatlar için yaz aylarında ve zor şartlarda hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

Karayolunda tekerlekli kayakla, arazide ise bellerine bağladıkları otomobil lastikleri çekerek idman yapan kayak sporcuları aynı zamanda doğada tırmanışlar yapıyorlar. Katıldığı müsabakalardan derece yaparak dönen kayakçılar, hedeflerinin 2018 yılında gerçekleştirilecek Güney Kore Olimpiyatları'nda derece yapmak olduğunu söylediler.



Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Cemil Budak, sporcularının daha iyi bir seviyeye gelebilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Sporcularının uluslar arası derecelerinin bulunduğuna değinen Budak, şöyle konuştu:

Her şey olimpiyat başarısı için



"Türkiye'de Kayak Federasyonumuz tarafından önemli adımlar atıldı. Kış müsabakaları için şimdiden hazırlanıyoruz. Sporcunun daha üst noktalara gelebilmesi için kondisyon yapması lazım. Sporcularımız, tekerlekle, dağlarda yaptıkları koşularıyla hazırlıklarına devam ediyorlar. Kayak antrenörlerimiz ciddi manada çaba gösteriyorlar. Sporcularımız uluslararası müsabakalarında derece yaptılar ilk 3'e girdiler. Balkan Şampiyonluğumuz var. Daha iyi seviyelere gelmek için çalışmalarımız devam edecek."

Kayaklı koşu antrenörü Akif Demirkaya ise çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Kayaklı koşu antrenörü olarak görev yapmaktayım. 2016-2017 sezonunu bu yıl erken açtık. Çünkü ülkemizde 2017 yılında gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Yıldızlar müsabakaları var. Allah nasip ederse hem biyatlo takımında ve hem de kayaklı koşu takımında erkekler bazında ilimizi temsil edeceğiz." diyerek, şunları söyledi:

"Sezon başı olduğu için kuvvette devamlılığı artırmaya yönelik çalışıyoruz. Teknik çalışmalarımız kapsamında tekerlekli kayak yapıyoruz. Kuvvette ise otomobil lastikleri ile çalışma yapıyoruz. Bizim asıl hedefimiz olimpiyatlar. Olimpiyatlarda ilimizi temsil edecek 3-4 sporcumuz var. 1987 yılında spora başladım. 1989 yılında kayaklı koşuda yıldızlar şampiyonu oldum. 1990-93 yıllarının Türkiye şampiyonuyum. Şimdi spor hocasıyım. Kayaklı koşu dalında sporcu yetiştiriyorum ve Ağrı kayaklı koşu dalında Türkiye'nin en iyisi. Son 4-5 yıldır kayaklı koşu branşında Türkiye'nin en büyük kupasını alıyoruz. Bu başarılar sayın Valimiz, İl Müdürümüz, şube müdürlerimizin ciddi destekleri oluyor."

Kayaklı koşu branşında uluslar arası müsabakalarda mücadele gösteren Ömer Doğan, "2009 yılında Akif hocamızın desteği ile kayağa başladım. Dünya ve Avrupa şampiyonlarında, İskandinav kupalarında ve Balkan yarışlarında yarıştım. Şimdi tek hedefim 2018 yılında yapılacak olan Güney Kore Kış Olimpiyatlarına katılmak. Biz yaz mevsiminde ne kadar çok çalışırsak kışın o kadar iyi performans elde ederiz." şeklinde konuştu.

Biyatlo takımı sporcusu Okan Alalma ise yaptığı açıklamada, "Biyatlo takımında faaliyet gösteriyorum. Şimdilik 2017 yılında gerçekleştirilecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) müsabakalarına hazırlanıyorum. Lastikle idman yapıyor, dağ koşuları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda asfaltta tekerlekli kayakla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!