Hepsi yerli malı

Güncelleme Tarihi:

Hepsi yerli malı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2002 18:07

Tamamı Türk futbolculardan kurulu bir kadroyla mücadele eden Göztepe, Avrupa'yı titreten G.Saray karşısında haklı bir galibiyet aldı. İzmir'in sarı kırmızılı temsilcisi, bitime 9 hafta kala ligin seyrini değiştirdi...

Haberin Devamı

BU SEZON 25. HAFTA

‘‘Yerli malı, yurdun malı. Her Türk onu kullanmalı.’’ Bu veciz söz, ilkokula adımını atan her Türk çocuğuna ezberletilir, iyi bir vatandaş olmaları için kafalarına kazınır. Avrupa fatihi G.Saray'ın bileğini 23 yıl sonra bükmeyi başaran Göztepe'nin sahada mücadele eden 14 futbolcusuna baktığımızda vatandaşlık duygularımız bir kez daha kabardı. Çünkü, İzmir temsilcisi tamamı Türk oyunculardan kurulu bir kadroyla oynuyordu..

Kadrosunda bulunan iki yabancı futbolcudan Polonyalı kaleci Majdan'dan kırmızı kart cezalısı, Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Mkhalele'den de son idmanda sakatlandığı için yararlanamayan Göztepe, yerlileriyle şaha kalktı. Başta sahanın yıldızı Göksel olmak üzere, ilk kez forma giyen 21 yaşındaki kalecisi Bora ve diğer oyuncularıyla trilyonluk G.Saray karşısında haklı bir galibiyet alan Göztepe'yi kutluyoruz.

Haberin Devamı

Lider F.Bahçe, Rize deplasmanında 2 puan bırakınca, İzmir'deki maçta Siirt'i tek golle geçen bir maçı eksik G.Saray aradaki farkı 6'ya indirdi. Beşiktaş ise Trabzonspor'u zorlanmadan yendi. Haftanın takımı Bursaspor. Okan (Bursa) haftanın futbolcusu, Nejat Biyediç (Bursaspor) haftanın teknik adamı. G.Birliği-Erzurum maçındaki yönetimiyle Şahin Taşkınsoy haftanın hakemi olmaya hak kazandı.

20 golü Jardel (G.Saray) krallık yarışında ilk sırada. Brezilyalı yıldızı 19 golle Bursasporlu Okan izliyor. 18 gol pasıyla asist kralı olan F.Bahçeli Rapaiç, 54 puanla en değerli futbolcu. Ç.Rize-F.Bahçe: 1-1, Siirt-G.Saray: 0-1, Denizli-Adana: 4-2, Kocaeli-Samsun: 1-0, Beşiktaş-Trabzon: 3-1, Y.Yozgat-G.Antep: 1-2, G.Birliği-Erzurum: 1-2, İstanbul-Bursa: 2-4, Antalya-A.Gücü: 3-4.

ŞİMDİ BUNLAR KONUŞULUYOR:23 yıl sonra yenildi

Bu sezon deplasman maçlarında başarısız bir grafik çizen ve 22 puan kaybeden G.Saray, rakip sahada 30 Eylül 2001'den beri (G.Birliği'ni 3-1 yenmişti) kazanamıyor. Cimbom, Göztepe karşısında 23 yıl sonra yenilgiyle tanıştı. En son 26 Ağustos 1979'da yine İzmir'de 3-1 mağlup olmuştu.

 F.Bahçe, penaltıyla tanıştı. En son penaltıyı geçtiğimiz yıl 26. haftada Adanaspor'la oynanan maçta  Rapaiç’le gole çeviren sarı lacivertliler, 33 hafta (11 ay) sonra yine Hırvat yıldızıyla bu sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

 Trabzonspor'u 2-1 deviren Kocaelispor, bu sezon ilk deplasman galibiyetini alırken, 6 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Samsunspor da ligde 6 hafta sonra galip geldi.

 Y.Yozgatspor Teknik Direktörü Rasim Kara, ‘‘Hakemlerle 5 maç verdik. Bizi büyük takımlarla kafaya oynatmıyorlar. Hakem bizi sindirmek için her şeyi yaptı.’’

  Beşiktaş, ligde 52 hafta sonra liderliğe yerleşti. Siyah beyazlılar, en son 2000-2001 sezonunun 4. haftasında deplasmanda Adanaspor’la bir 1-1 berabere kaldığı zaman averajla liderlik koltuğuna oturuyordu.

CEZALILAR

KIRMIZI KART: Nicolas (Ç.Rize), Fatih (G.Antep), Niyazi (İstanbul)

SARI KART: Ümit Özat (F.Bahçe), Tolunay (Denizli), Hasan (Trabzon), Ramazan (Antalya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!