Hemşehrileri “Asrın Güreşçisi”ne güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Hemşehrileri “Asrın Güreşçisi”ne güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 11:57

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Spor Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce, Güreş Federasyonu Başkanlığı'na seçilen hemşehrileri Hamza Yerlikaya'nın başarılı olacağına inanıyor.

Birçok şampiyon güreşçinin yetiştiği, “Pehlivanlar Diyarı” olarak bilinen Sivas'ta, ata sporunun gelişmesi için uğraş veren Kılıç ve Soyuyüce, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'dan umutlu.

“Asrın Güreşçisi” unvanlı Yerlikaya'ya güvenen ikili, Sivas güreşinin de bu dönemde iyi bir noktaya geleceğine inanıyor. Kılıç, yaptığı açıklamada, Hamza Yerlikaya'nın Güreş Federasyonu Başkanlığı'na seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Güreşte sporcu, teknik altyapı ve antrenör noktasında birçok sıkıntı yaşandığını anlatan Kılıç, “Hemşehrimiz Hamza Yerlikaya'nın bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Çünkü kendisi yapıyı bilen, insanları tanıyan ve kapasiteyi bilen bir kişi. Sorunları iyi biliyor” dedi.

Güreşin içerisinden gelen Yerlikaya'nın, Türk güreşine ve Sivas'a büyük fayda getireceğine inandıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti: “Yıllardır Güreş Federasyonu ile iyi ilişkiler içerisinde olamadık. Genelde ilişkiler başarı endeksli. Bizim de üst yaş gruplarında fazla başarılı sporcumuz yok. Sivas'ta liseyi bitiren başarılı sporcuları büyük kentlerdeki spor kulüplerine gönderiyoruz. Bu şekilde Sivas'taki Güreş Eğitim Merkezi'nde yetiştirdiğimiz birçok sporcumuz var. İnşallah, altyapıya biraz daha gereken önemi vereceğiz. Sivas'ta şu anda 15'in üzerinde antrenörle çalışıyoruz. Ama yeterli antrenman salonlarına sahip değiliz. Biz bu olayı tabana yayarak, tüm yeteneklere ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için iyi bir altyapı çalışması gerekiyor. Antrenörlerin eğitime ihtiyacı var. Federasyon başkanımız bu sorunların hepsine hakim ve sorunları biliyor. İnşallah iyi bir çalışmayla bunların üstesinden geleceğimizi umut ediyorum.”

-Soyuyüce: “Sivas'a da büyük katkıları olacaktır”-

Sivas Spor Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce ise çok sayıda şampiyon çıkaran Sivas'ın güreşte ayrı bir yeri olduğuna dikkati çekerek, “Sivas, Yiğidolar'ın olduğu gibi pehlivanların da diyarıdır” dedi.

Hamza Yerlikaya'nın her zaman yanında olduklarını belirten Soyuyüce, “Yerlikaya'nın 8 Avrupa, 3 dünya, 2 olimpiyat şampiyonluğu var. Minderde göstermiş olduğu kahramanlıkları, şampiyonlukları Türk gençliği ve Türk güreşine hizmet ederek de göstereceğine inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah, Türkiye'nin her tarafına hizmet edeceği gibi hemşehrimiz olması nedeniyle Sivas'a da büyük katkıları olacaktır. Her zaman şampiyon başkanımızın yanındayız” diye konuştu.

Sivas'ın şampiyon güreşçiler çıkarmaya devam edeceğini dile getiren Soyuyüce, “Kahramanmaraş, Erzurum, Amasya, Tokat, Samsun ve Sivas'ı güreşin omuriliği olarak adlandırabiliriz. Hatta Sivas, en başarılı ildir. Çünkü dünya ve Avrupa şampiyonluklarını göz önüne getirdiğimiz zaman Sivas'ın şampiyonları daha fazladır. Bu da demek oluyor ki, Sivas'ın havası, suyu, toprağı, ne sayarsanız sayın güreş sporuna elverişli. Elverişli olmasaydı Allah bize böyle şampiyonluklar nasip etmezdi” ifadelerini kullandı.

Güreş yaşamında çok önemli başarılara imza atan, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından 1993 yılında, 17 yaşındayken “Asrın Güreşçisi” unvanıyla ödüllendirilen Yerlikaya, 2007-2011 yılları arasında 23. dönem Sivas milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!