Hem sporcu hem başkan

Güncelleme Tarihi:

Hem sporcu hem başkan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 11:24

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik yaptığı açıklamada aktif spor hayatını sürdüren tek başkan olduğunu söyledi.

Özmekik, her yıl düzenledikleri veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda kendi yaş grubunda mücadele ettiğini belirterek, “Badmintonda yıllarca sporculuk, hakemlik ve antrenörlük yaptım. Federasyon başkanı seçildikten sonra da veteran sporcu olarak aktif spor hayatımı sürdürüyorum. Bildiğim kadarıyla başkanlığını yaptığı federasyonda halen aktif spor hayatını sürdüren benden başka federasyon başkanı yok. Bu organizasyona katılanlar beni de görünce hem işin ciddiyetine güveniyorlar hem de çocuklarını bu spora gönül rahatlığı ile gönderiyorlar” dedi.

Bursa'daki şampiyonada da iddialı

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Bursa'da 21-23 Ocak'ta yapılacak şampiyona için 35, 40, 45, 50 yaş ve üstü sporcuların mücadele edeceği organizasyona, Türkiye genelinde 130 sporcunun kayıt yaptırdığını, kendi kategorisinde ise favori olduğunu vurgulayarak, “Bu durum, veteran sporcular için badmintonun en ideal spor dalı olduğunun bir kanıtı niteliğinde. Her yıl gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon için katılım giderek artıyor. Biz sadece madalyaya dayalı spor yapmıyoruz. Sportif başarıların yanında sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyoruz. Daha çok insanımızı bu sporun içine çekerek, kitlelere hem spor sevgisini, hem spor yapma alışkanlığını kazandırmış oluyoruz. İnsanlarımızın daha dinç ve sağlıklı kalmaları için, Badminton Federasyonu olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu şampiyonada kendi yaş grubumum her yıl olduğu gibi favorisiyim” diye konuştu.

Murat Özmekik, bu yöntemle gençleri de badmintonun içine çekmeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Annesi, babası veteran olarak bu sporu yapan aileler, çocuklarını da gönül ferahlığı ile badmintona gönderiyorlar. Her geçen gün hem sporcu sayımız artıyor, hem de çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklara sapmaktan kurtarıyoruz. Bu sayede badmintonun son yıllarda geldiği noktaya bakılırsa, uluslararası müsabakalarda elde ettiğimiz dereceler bu alanda söz sahibi ülkeleri bile hayrette düşürecek nitelikte. Bizim birinci, yani asli görevimiz, sayın bakanımızın da dediği gibi gençlik ve aileleri sporun içine çekmek. Bu durum bizim sporcu sayımızın artmasını sağladığı gibi milli takım seçmelerini de daha fazla sporcu arasından seçiyoruz. Yani alternatifimiz fazla oluyor. Böylece başarı grafiğimiz de yükseliyor.”

Dünya gençler sıralamasında ilk 10 arasında 5 sporcu

Badmintonda altyapıya yaptıkları yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını da bildiren Özmekik, sözlerini şöyle tamamladı:
“Altyapıda yaptığımız ciddi ve programlı çalışmalar neticesinde dünya gençler sıralamasında ilk 10 arasında 5 badmintoncumuz var. Tek erkekler kategorisinde Emre Lale 5., tek bayanlarda Neslihan Yiğit 6. ve Cemde Fere ise 8. sırada yer alıyor. Çift bayanlarda da Neslihan Kılıç 7. ve Neslihan Yiğit de sıralamada dünya 10. oldu. Bu sporcularımızın gelecekte A milli takımımızın başarısı için mücadele edecek olması, Türk badmintonunun geleceğinin emin ellerde olduğunun da bir göstergesidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!