Hem eğlence hem spor

Güncelleme Tarihi:

Hem eğlence hem spor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 14:27

PEGASUS Airlınes PWA Wındsurf Dünya Kupası organizasyonu gerek su içindeki muhteşem mücadelelerle, gerekse karada yapılan organizasyonlarla damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Sportwork organizasyonu ile Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Alaçatı Belediyesi desteği ve Port Alaçatı ev sahipliğinde Alaçatı Surf Merkezi’nde 30 ülkeden 90 sporcunun 6 gün süren mücadeleleri ile gerçekleştirilen şampiyona dünyanın takdirini kazandı. 55.000 Euro ödüllü organizasyon erkekler birincisi Frnansız Valeria Arrighetti ile kadınlar şampiyonu Aruba’lı Sarah Quita Offringa’ya uğur getirdi ve bu iki sporcubu yılın ilk şampiyonluklarını Alaçatı da kazandılar.

Bu yıl ki şampiyonada Türk sporcuları büyük çıkış yakaladı. 3 ayaklı kadınlar yarışlarında Lena Aylin Erdil yarışı dördüncü sırada tamamlayıp Dünya üçüncüsü olurken, Çağla Kubat 5’sırada yer aldı. 16 yaşındaki büyük yetenek Fulya Ünlü’nün çok sayıda rakibini geride bırakarak aldığı 12’cilik büyük başarı olarak nitelendirildi. Dünya federasyonu yetkilileri ile kafileler Alaçatı parkurunun rüzgarı ile organizasyonun şimdiye değin yapılan şampiyonaların en iyisi olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

KUPADAN FOTOĞRAFLAR - Celal DEMİRBİLEK'in objektifinden

Pagasus Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Kupası’nın ana sponsoru Ali Sabancı, ödül töreninde bu sporun duayeni Kutlu Torunlara “sponsorluğumuzun bitmesine daha kaç yıl kaldı” diye sordu, “dört yıl yanıtını” aldıktan sonra ise “sakallarımız ağırana kadar devam” esprisini yaptı.

“KARŞI SAHİLE ÇIKTIM, DÖNEMİYORUM. BENİ KURTAR”

WINDSURF’ün büyük yeteneği Fulya Ünlü 16 yaşında ünlü oldu. 11 yaşında surf ile tanışan kızımız 10 saatlik ders ile wındsurfcü oldu. Fulya’nın bu spora başlama öyküsü ise ilginçti. “Önceleri surfcu olmam aklımın ucundan bile geçmiyordu. Abim başlayacaktı, ancak bir türlü karar veremedi. Sen surf yapmayacaksan o zaman ben başlayacağım dedim. İşte o başlayış..” diyen Fulya yaşıtları ile değil, büyükler kategorisinde ablaları, hatta annesi yaşıtları ile yarışıyor. Ve onları da geçiyor.

26 sporcu arasında 12’cı sarıya alan, en büyük idolü çok şeyler öğrendiği Çağla Kubat’ı da daha önce geçen Fulya, cesur ve hiperaktif bir sporcu.. “enerjimi suda atıyorum. İyi ki bu spora başlamışım. Daha iyi yerlere gelebilmek için sponsor arıyorum. Bana sponsorluk yapanı mahçup etmem. Çağla ablam gibi çok önemli bir sporcuyu geçmek çok önemli bir duygu. Bugünlere gelebildiysem bunu en çok Çağla ablama borçluyum” diyen Fulya unutamadığı bir anısını şöyle anlattı.

BABAYA S.O.S

Haberin Devamı

“Surf’e yeni başlamıştım. Suda kalmaya çalışırken öyle bir rüzgar çıktı ki, kontrolü kaybettim. Rüzgar beni karşı ıssız sahile attı. Çok korktum. Önce suda antrenman yapan surfçü abla ve ağabeylerime bana yardım edin diye S.O.S verdim. Ardından Baba dönemiyorum beni kurtar diye bağırmaya başladım. Neyse ki babam yardımıma koştu ve beni karşı sahilden aldı.”

SURFÇÜNÜN BELALISI: KÖPEK BALIĞI

PEGASUS Aırlınes PWA Wındsurf Dünya Kupası üçüncüsü Lena Aylin Erdil, surf’e bu sporun cenneti denilen Hawai’de başlamış. Üç ay okyanus da dalga ve rüzgar sörfü yapan 23 yaşındaki Lena “Artık
hedefim, Dünya şampiyonluğu. Gelecek yıl Alaçatı’da bu hedefime ulaşacağımı umuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Okyanus da yaptığı antrenman ve yarışmalarda bir surf sporcusu olarak en çok köpek balıklarından korktuğunu belirten Lena, “G.Afrika sahillerinde antrenman yapıyordum. Köpek balıkları sürüler halinde parkurdaydı. Yakın temasa girdik. Daha sonra uzaklaştılar. Köpek balıkları en çok dalga surfü yapanlara saldırıyorlar. Köpek balıkları surf’ün yelkenini, fok balığına benzettikleri için saldırıyorlarmış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!