Hedef madalya sayısını 3'e çıkarmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef madalya sayısını 3e çıkarmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 11:51

Atıcılık Milli Takımı Teknik Direktörü Yamaç, "2012 Paralimpik Oyunları'nda bir madalya almıştık. 2016 Rio'da en az 3 hedefliyoruz" dedi.

Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı, oyunlar puan turnuvasına katılmak üzere bugün Polonya'ya hareket etti. Yolculuk öncesinde Yamaç, Türkiye'nin engellilerde atıcılık branşıyla 2002 senesinde tanıştığını ve geçen bu süre içinde önemli yol kat ettiklerini söyledi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'na 5 sporcuyla katıldıklarını ve bir madalya aldıklarını hatırlatan Yamaç, şöyle konuştu:

"2012 Paralimpik Oyunları'nda bir madalya almıştık. Şu anda milli takımda yer alabilecek seviyede 12 sporcumuz var. 2016 Rio'da bu sayıyı en az 3'e çıkarmayı hedefliyoruz. Sporcularımızdan öncelikle derece elde etmelerini değil, evlerinden uzakta, kendi başlarına sandalyelerinin üstünde bir yere gidebildiklerini ve başarılı olabildiklerini göstermek istiyoruz. Federasyon olarak genel amacımız; engelli insanları sokağa çıkarmak ve yaşamın içine katmak. Bu amaç doğrultusunda sporcularımızdan öncelikle derece elde etmelerini değil, evlerinden uzakta kendi başlarına sandalyelerinin üstünde bir yere gidebildiklerini göstermek istiyoruz. Çünkü her biri gittikleri bu yerlerde yaşadıklarını çevrelerine anlatıyorlar. Bu çevre de genellikle engelli olduğu için anlatılanlardan onlar da etkileniyor. Bu da bizim amacımıza yönelik başarılı bir adım oluyor."

İlk sınav Polonya

Yamaç, 2016 Paralimpik Oyunları'na adım adım yaklaştıklarını, bu süreçte de puan turnuvalarına katılacaklarını söyledi.

Bu çerçevede ilk olarak 17-21 Nisan tarihlerinde Polonya'da organize edilecek turnuvada başarılı olmak istediklerini anlatan Yamaç, şöyle devam etti:
"Polonya'ya daha önce puan almış veya alması garanti olan sporcular dışında yeni bir takımla gidiyoruz. Onların içinden puan alabilecekler var mı onu görmek istiyoruz. Bu turnuvaya 12 sporcuyla katılıyoruz ve en az 8 kişinin puan alacağına inanıyorum. Ayrıca her branşta takım halinde de katılım sağlamak için 3'er sporcuyla gidiyoruz. Polonya'dan döndükten sonra da Antalya'da Dünya Kupası yarışmasına katılacağız. Tüm bu yarışmalara hazırlanırken, sporcularımız engelli, hoşgörülü davranalım gibi bir tarzımız yok. Aksine sporcularımızı daha disiplinli bir şekilde yetiştiriyoruz. Toplumun içinde disiplin varsa, o toplum medenidir. Kurallara ne kadar uyarsak o kadar medeniyiz. Bu nedenle sporculara öncelikle medeni olmayı aşılıyoruz. Bu arada sporun amacı olan dereceye girmek ve madalya almak ise bizim için ekstra oluyor."

Türkiye'de bedensel engellilerin atıcılık sporuyla 2002 yılında tanıştığını ifade eden Yamaç, "Rakiplerimiz bedensel engellilerde atıcılık branşını 1940-45 yıllarından itibaren yapmaya başladı. Bu kadar sene farkına rağmen rakiplerimizle arayı kapattık. Artık Türk atıcıları ve antrenörleri, her yerde izlenir hale geldi. Kısa zamanda iyi yol aldık. Olimpiyatlarda Korhan Yamaç madalya alıyor, biz artık onun dışında da madalya alınacağını göstermek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sporcular

Havalı tabanca branşında milli takımda yer alan Aysel Özkan, 2005 yılından itibaren milli takım forması giydiğini belirtti.

Özkan, "Sporculuk kariyerimde 2 kez paralimpik oyunlarına katıldım. Umuyorum ki 2016 ile birlikte bu sayı üçe çıkacak. Paralimpik oyunlarına daha fazla sporcuyla katılmak ve büyük başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Kamp sürecimiz çok yoğun geçti. İstediğimiz başarılara ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Havalı tüfek branşında milli takımda bulunan Suzan Çevik ise Avrupa Şampiyonası ve paralimpik oyunları öncesinde puan turnuvalarına katıldıklarını vurguladı.
Çevik, "Buralarda hem kendi seviyemizi görüyor hem de olabildiğince puan toplayarak daha fazla sporcuyla oyunlarda yer almayı hedefliyoruz. Çok verimli bir hazırlık süreci geçirdik, artık hazırız. Tüm bu turnuvalardan elimizden gelenin en iyisini yaparak döneceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!