Cengiz Durmuş: Hedef artık olimpiyat

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Durmuş: Hedef artık olimpiyat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:53

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Türkiye’de tenisin geldiği nokta ortada… Uluslararası ses getiren organizasyonlar, kadın ve erkeklerde ilk 100, ilk 200 hedefi olan sporcularımızın ardından şimdi olimpiyatlara tenisçi göndererek bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Antalya’da düzenlenen 19. ITF Dünya Koçlar Semineri’nin ilk gününde konuşan durmuş, “ITF’in iki yılda bir düzenlediği koçlar seminerini ilk kez ülkemizde gerçekleşmesinden gurur duyuyoruz. 

Ev sahibi olmamızın avantajıyla bugün burada 200 antrenörümüzü ağırlıyoruz. Amacımız dünyadaki tenis eğitiminde içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu ortak bir dil sağlamak... Antrenörlerimizi en iyi şekilde eğiterek dünya arenasında yerimizi alabilmek” diye konuştu.

Cengiz Durmuş: Hedef artık olimpiyat

‘YETENEKLİ ÇOCUKLARA ÖZEL PLANLAMA’
Antrenörlerin yanında sporcuların gelişimine de katkı sağladıklarını belirten Tenis Federasyonu Başkanı şöyle devam etti: “Elimizdeki yetenekli çocuklarımızı kulüpleri, antrenörleri ve aileleriyle birlikte en iyi plan çerçevesinde eğitiyoruz.

Türkiye artık teniste önemli bir noktada. Bir sporcumuzun artık ilk 200’e girmesi için sadece yurt dışı turnuvalarına yönelmesine gerek kalmadı. Garanti Koza’nın büyük katkılarıyla düzenlediği İstanbul Cup, İstanbul Open gibi önemli turnuvalar, TEB’in tenisi sokağa kadar inmesi, Folcart İzmir Cup’ın gelişimi ortada..
‘ÇAĞLA’NIN ÇİFTE ŞAMPİYONLUĞU ÖNEMLİ’
Şimdiki amacımız ise yine bir ilki gerçekleştirmek… Marsel, Çağla ve İpek’i olimpiyatlara taşımak için her şeyi yapacağız. İnşallah bir ilk olacak. İlk 70’e yükselmelerinden geçiyor bu..

2016 Rio için de sonuna kadar uğraşacağız, olmazsa 2020 Tokyo Olimpiyatları'na mutlaka sporcu göndereceğiz. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor.
Çağla’nın Dubai’de hem tekler, hem de çiftlerdeki şampiyonluğunu görüyorsunuz. Bunlar Türk tenisi için çok önemli gelişmeler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!