Hedef 5 madalya

Güncelleme Tarihi:

Hedef 5 madalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 12:11

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Ülkemize en az 2'si altın olmak üzere 5 madalya kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Şahin, 20-30 Haziran tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, oyunların Türkiye'de yapılmasının kendileri için avantaj olduğunu belirterek, "Tekvandoda dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Mersin'de de elimizden gelen tüm gayreti gösterip, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ülkemize en az 2'si altın 5 madalya kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Tekvando müsabakalarının Edip Burhan Spor Salonu'nda yapılacağını anlatan Şahin, oyunlarda 4'ü bayan 8 sporcuyla mücadele edeceklerini söyledi.

Milli takımlar teknik direktörü Ali Şahin

Milli takımlar teknik direktörü Ali Şahin ise güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve sporcularının, yapılan kamplarda maç sayılarını tamamladıklarını dile getirdi. Hazırlıklarına Mersin'de devam ettiklerini kaydeden Şahin, "3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya bekliyoruz ama spor bu, madalyalar beklediğimizden eksik ya da fazla olabilir. Akdeniz Oyunları hem ülkemizde yapılacak olması hem de Dünya Şampiyonası 'na hazırlık niteliği taşıması nedeniyle çok önem verdiğimiz bir organizasyon" diye konuştu.

Şahin, 15 Temmuz'da Meksika'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nın, 2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından katılacakları ilk büyük sınav olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Olimpiyatlarda güzel bir başarı elde ettik. 2016 Rio Olimpiyatları'na kadar kendimizi geliştirip bu başarıların üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Akdeniz Oyunları da bizim için iyi bir test alanı olacak. Ara ara sakatlıklar oluyor ama 10'ar günlük tedavi periyotlarıyla üstesinden geliyoruz. Öte yandan yedek sporcularımz da var."

Tekvandoda her ülkenin ciddi bir rakip olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Akdeniz ülkeleri arasında İspanya, Fransa ve İtalya öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Biz ekibimize güveniyoruz. Rakip kim olursa olsun elimizden gelen en iyi mücadeleyi gösterip ülkemize madalya kazandırmayı istiyoruz"

Milli takım kadrosu

Tekvando Milli Takımı'nda ve oyunlarda madalya mücadele verecek sporcular şöyle:

Bayanlar: Rukiye Yıldırım (49 kilo), Hatice Kübra İlgün (57 kilo), Nur Tatar (67 kilo), Yaprak Eriş (artı 67 kilo),
Erkekler: Fırat Pozan (58 kilo), Servet Tazegül (68 kilo), Yunus Sarı (80 kilo), Ali Sarı (artı 80 kilo)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!