Hayallerim gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayallerim gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ahmet, F.Bahçe'den bir yanlış anlaşılma nedeniyle koptuğunu belirtti ve ‘‘G.Saray'da oynamak hayaldi, şimdi bunu gerçekleştirdim’’ dedi.

Galatasaray'ın son haftalarda yıldızı parlayan futbolcusu Ahmet Yıldırım, evinin kapılarını Hürriyet'e açtı. Galatasaray'da bir hayal aleminde olduğunu söyleyen Ahmet, futbolu ilk başlangıcından itibaren futbol serüvenini tüm açıklığı ile dile getirdi. İşte Ahmet'in geçmişi, bugünü ve gelecek planları:

‘‘İzmirspor'da 9 yaşında futbola başladım. Başlangıç o başlangıç. Futbol o andan itibaren benim yaşam şeklim oldu. Bir iki sene önce bana imrenerek izlediğim Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaksın deselerdi, onlara güler geçerdim. Benim için büyük bir hayaldi. Tahmin bile edemediğim yerlere geldim.

Zaccheroni: 4 dakikayı şampiyonluk unutturur

ŞAMPİYONLAR Ligi (H) Grubu'nun son maçında G.Saray'a 3-2 yenilerek Avrupa defterini kapatan Milan'ın teknik direktörü Alberto Zaccheroni, Başkan Berlusconi'nin kendisine güvence vermediğini belirterek, ‘‘Görevimin başındayım’’ dedi. Zaccheroni, ‘‘Hatamı tamir etmek için önümde 7 ay var. Ancak Milan'ı şampiyon yaparsam, o 4 dakikalık kabusu unutabilirim’’ dedi.

17 yaşımdayken Fenerbahçe'ye geldim. Oradan ayrılışım çok ilginç. Bir hazırlık maçında ben libero oynadım, İsmail Kartal ağabey stoper oynadı. O zamanki yardımcı antrenör Tevfik Eroğlu ile İsmail ağabey kavga ettiler ve İsmail ağabey (Ben bu mevkide oynamam) dedi.

Cemil Turan beni çağırdı ve (Üç gün sonra Almanya kampı var hazırlan gidiyorsun) dedi. Ancak İsmail ağabey ile Tevfik hocanın arasında geçenler sanki benim aramda geçmiş gibi Osieck hocaya aksettirilmiş, hoca da (Benim istediğim yerde oynamayan bir futbolcunun benim takımımda işi yok) demiş.Çok gençtim ve sesimi çıkaramadım.

OSİECK ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra beni Samsunspor'a kiraladılar. Bir sezon sonra Ankaragücü'ne geldim. Ankara'da Fenerbahçe'yi lig maçında 1-0 yendik. Yine Fenerbahçe'nin hocası Osieck'di. Soyunma odasına geldi ve bana, (Olayı yanlış aksettirmişler, senden özür diliyorum, senin gibi bir futbolcuyu her zaman kadromda görmek isterdim) dedi.

Ankaragücü'nden İstanbulspor'a gelişim de ilginç. Fatih hocayla konuştum ve söz verdiğimi yalnızca gidip görüşeceğimi ve kabul etmeyeceğimi söyledim. Ancak görüşmek için gittiğimde sayın Cem Uzan'ın odasına çıktık ve bana hadi imzala dedi, ben de imzaladım. Kısmet bugüneymiş.

Hocam Fatih Terim benim için, (Ahmet benim jokerim) diyormuş. Hocamın bu sözlerine layık olmaya çalışacağım. Sağbek ve kale hariç her mevkide oynarım. G.Saray'da her zaman iyi olmak zorundasınız. Anadolu kulüpleri gibi değil. Diğer kulüplerde kötü de oynasanız yeriniz garanti. Burada öyle bir lüksümüz yok.

MİLLİ TAKIM İÇİN ERKEN

Sezon başında geldiğim zaman biraz bocaladım. Çünkü doğru dürüst idman yapmamışım. Hocamla konuştuk ve bu duruma geldim. Daha da iyi olacak. Hayatımda en büyük sevinci Milan maçından sonra yaşadım. Devre arasında soyunma odasında hocamız bize (Gördünüz, ilk yarıda rakip ne hallerde. Çıkıp yenin ve layık olduğunuz yerlere gelin) dedi. Bu bizi ateşledi.

Milli Takımda oynamayı her futbolcu ister. Benim için henüz erken. Önce Galatasaray'da kendimi ispat etmem gerek.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!