Havuzda ‘Phelps’ modeli

Güncelleme Tarihi:

Havuzda ‘Phelps’ modeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 00:30

OLİMPİYAT tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu Michael Phelps’in antrenörü ve Türkiye Yüzme Federasyonu Danışmanı Bob Bowman, ABD’de 3 yıl boyunca 2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlayacağı şanslı 4 yüzücüyü seçmek için Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdağan, yaptığı açıklamada, olimpik düzeyde sporcu yetiştirmek üzere yeni bir sistem kurup, dünyada Türk ekolü oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.
Bu sistemi kurarken bilimsel temellere dayanan çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bozdoğan, en önemli çalışmalarının ‘olimpik merkez projesi’ olduğunu belirtti.

Tesisler 10’a çıkacak

Kurulan merkezlerde 2020 Olimpiyatları için yüzücüler hazırladıklarını vurgulayan Bozdoğan, “Şu an bu merkezler Kayseri, Bursa, Trabzon, Ankara ve İstanbul’da var. Bu iller arasında Bolu da bulunuyor, ancak tesis hazır değil. Bolu’da atlama ve senkronize olimpik merkezi yapacağız. Olimpik merkez sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. İlk olarak hedefimiz; Konya, Adana, İzmir ve Antalya’da bu merkezleri hayata geçirmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!