Hasan Güngör toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Hasan Güngör toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Denizli'de dün vefat eden eski olimpiyat şampiyonu ve güreş milli takımı antrenörlerinden Hasan Güngör (67), toprağa verildi.

Denizli Delikliçınar Yeni Camii'de düzenlenen cenaze törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, eski güreşçilerden Bayram Şit ile Güngör'ün yakınları ve sevenleri katıldı.

Güreş Federasyonu Başkanı Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasan Güngör gibi değerli isimlerin her zaman tarih sayfasında yer alacağını ifade etti.

Türk ve dünya güreşine hizmet eden duayen güreşçi Güngör'ün yakın dostlarına ve Türk güreş ailesine başsağlığı, kendisine de Allah'tan rahmet dilediğini söyleyen Çeker, “Onlar gibi şampiyonlar yetiştirmeye söz veriyorum. Denizli'nin aynı köyünden iki olimpiyat şampiyonu büyüğümüz var. Aynı ülkeden, aynı ilden olimpiyat şampiyonu çıkabiliyor, ama aynı köyden iki olimpiyat şampiyonu dünyada yok. Bu isimler Bayram Şit ve Hasan Güngör hocamızdır” dedi.

Şampiyonların anısına köyün girişine “Bu köyden iki olimpiyat şampiyonu çıkmıştır” diye yazılı bir pano asacaklarını bildiren Bekir Çeker, “Yaşarken değerleri var, ama öldükten sonraki değerleri daha büyük anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Çeker, Denizli'de Hasan Güngör adına uluslararası bir turnuva düzenleyeceklerini de kaydederek, “Bu büyüklerimiz bileklerinin gücüyle, isimlerini dünyaya kazıya kazıya yazdırmıştır. Sadece Türk milletine mal olmamış, dünyaya mal olmuştur. Bu isimler her zaman tarih sayfasında yer alacaktır” şeklinde konuştu.

Güngör'ün cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Denizli Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Hasan Güngör kimdir?

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, 5 Temmuz 1934'te doğan, evli ve üç çocuk babası Hasan Güngör, 1960 Roma Olimpiyatları'nda 79 kilo serbest stilde olimpiyat şampiyonu olmuştu. Güngör, 1964 Tokyo Olimpiyatları'nda da serbest stilde 87 kiloda ikinci olarak gümüş madalya kazanmıştı.

Hasan Güngör'ün çeşitli şampiyonalarda kazanılmış dünya ikincilikleri ve üçüncülükleri de var. Balkan şampiyonluğu ve ikinciliğinin yanı sıra 1966'da Federal Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 87 kilo serbest stilde altın madalyası ve Akdeniz Oyunları birinciliği bulunuyor.

Güreşi 1967 yılında bırakan Güngör, antrenörlük yaşamında ise Genç Milli Takım ile Balkan Şampiyonası'nda birincilik, (A) Milli Takım ile de 1974 yılında İstanbul'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya üçüncülüğü yaşadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!