Hangisi doğru

Güncelleme Tarihi:

Hangisi doğru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘‘Maçtan önce Boşat beni odasına çağırırak, hareketlerime dikkat etmemi söyledi. Bu benim için bir komedi.’’

‘‘Benim Toshack ile hiçbir işim olamaz ki, onu odama çağırayım. Odama gelmedi buna yardımcılarım tanık.’’

Tam bir komedi

F.Bahçe ile Beşiktaş arasındaki lig mücadelesi 2-2 sona erdi ama bu maçta yaşanan olaylar daha çok konuşulacağa benzer. Beşiktaş Teknik Direktörü, Toshack'ın ‘‘Hakem Muhittin Boşat maçtan önce beni odasına çağırarak ‘Kararlarıma sakın itiraz etme, hareketlerine dikkat et’ dedi. Bu benim için bir komedi ’’ şeklindeki sözleri ortalığı karıştırdı.

Ateş püskürdü

Galli hoca, 30 yıldır futbolun içinde olduğunu ve bir hakemin maç öncesinde, bir teknik adamı odasına çağırdığına ilk kez tanık olduğunu söylerken, hakemlere de ateş püskürdü ve ‘‘F.Bahçe'nin 4 tane iyi oyuncusu vardı. Biri kaleci Rüştü diğerleri ise hakemlerdi. Özellikle Oktay'ın golüne ofsayt verilmesi çok yanlış bir karar ’’ dedi.

Odama çağırmadım

John Toşack, bunları söylerken, Muhittin Boşat, maçtan önce Toshack'ı kesinlikle odasına çağırmadığını ifade etti. Boşat, ‘‘Benim Toshack ile hiçbir işim olamaz ki, onu odaya çağırayım. Sadece tercümanın kart problemi vardı. Menacer Kadir Akbulut ile görüşerek bu sorunu çözdük. Buna yardımcılarım da tanık.’’ şeklinde konuştu.

Yardımcıma küfür etti

Boşat, ‘‘Toshack'ı neden tribüne yolladınız?’’ şeklindeki soruya da ‘‘Toshack yan hakemime İngilizce küfürler edince kendisini tribüne gönderdim. Ayrıca raporumda da bu konuyu tüm detayları ile belirttim ve federasyona da yolladım. Bundan sonra bu konudaki kararı federasyon verecek ve gerekeni yapacaktır’’ cevabını verdi.

Kart problemi

Beşiktaş yardımcı antrenörü Fuat Yaman ile Tayfun Özsakız da Toshack'ın hakem odasına çağırıldığını söyleyerek ‘‘İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz’’ dediler. Menacer Kadir Akbulut da maç öncesindeki olayın Tayfun hocanın kart probleminden kaynaklandığını ve Toshack'ın da buna çok sinirlendiğini söyledi.

Toshack sinirlendi

Kadir Akbulut ‘‘Hakem bana Tayfun hocanın bu lisansla sahaya çıkamayacağını söyledi. Ben de kendisine 14 maçtır çıktığını hatta kendisinin yönettiği İstanbulspor maçında da böyle olduğunu söyleyince, atlamışım cevabını verdi.. Ben de durumu Toshack'a iletince çok sinirlendi ve hakem odasına doğru giderek aynı şeyleri söyledi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!