Hamilton Mercedes'ten kovuluyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Hamilton Mercedesten kovuluyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 10:28

Abu Dhabi'de Mercedes'in talimatlarını umursamayan Lewis Hamilton, ağır bir şekilde cezalandırlabilir.

Haberin Devamı

Lewis Hamilton pole pozisyonundan başladığı ve iyi bir startın ardından yerini koruduğu Abu Dhabi GP'sinde Rosberg'le arasındaki farkı açmamış ve son bölüme doğru Rosberg'i yavaşlatmıştı.

Mercedes, Hamilton'a arkadakilerin galibiyet için ciddi bir tehdit olduğunu ve dolayısıyla temposunu yükseltmesini söylemiş ve İngiliz pilotun bunu göz ardı etmesi üzerine bu kez aynı talimat Paddy Lowe'dan gelmişti. Ancak Hamilton Lowe'u da dinlemedi ve yavaş gitmeye devam etti.

Toto Wolff, takım talimatlarına uymayan Hamilton'ın Rosberg'i neden geriye ittiğini az çok anlayabildiğini ancak takım emirlerine karşı gelmesinin de yanlış olduğunu söyledi.

Konu hakkında bir haber yayınlayan Daily Mirror "Lewis Hamilton, Abu Dhabi'de seçtiği taktik nedeniyle Mercedes'ten kovulabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberde Hamilton'ın sözleşmesinin 2018 yılında bitecek olmasına karşın, Mercedes'in sözleşmeyi erkenden fesh edebileceği veya önümüzdeki sezonu askıya alabileceği ifade edildi.

Daily Mail'in haberinde 'Lewis Hamilton Abu Dhabi'de yaptığı hamleyle beraber 30 milyon poundluk Mercedes anlaşmasının fesh edilmesi riskiyle karşı karşıya' denildi.

Guardian ve Telegraph gazeteleri de Mercedes'in takım emirlerini dinlemeyen Hamilton'ın sözleşmesinin askıya alınabileceğini ifade ettiler.

Guardian'ın haberinde "Mercedes büyük bir disiplin cezası vermeyi veya bir yıl kenarda bekletmeyi düşünüyor" denildi.

Sky Sports'un analizine göre sözleşmeyi fesh etme veya askıya alma ihtimali pek de mümkün gözükmüyor.

Mercedes'in önümüzdeki günlerde Hamilton kararını vereceği ifade ediliyor.

Hamilton Mercedesten kovuluyor mu
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!