Halteri bıraktım

Güncelleme Tarihi:

Halteri bıraktım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tayland'daki Dünya Halter Şampiyonası'nda ‘‘odasına hayat kadını almakla’’ suçlanan ve 2 ay cezaya çarptırılan Halil Mutlu, ''Halteri bıraktım. Bu yönetim ve antrenörler görevde kaldığı sürece podyuma çıkmayacağım'' dedi.

Tayland'daki Dünya Halter Şampiyonası'nda ‘‘odasına hayat kadını almakla’’ suçlanan, bu yüzden ceza kuruluna sevkedilen halterci Halil Mutlu suçlu bulunarak dün 2 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. Ancak olimpiyat ve dünya şampiyonu haltercimizin bu karara tepkisi çok sert oldu. Halil Mutlu, ‘‘Halteri bıraktım. Şu andan itibaren haltere uzanmam mümkün değil’’ dedi.

Dün toplanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'na verdiği iki sayfalık savunmasında özetle şunları ifade etti: ‘‘Basılma, uygunsuz durumda bulunma gibi birşey olmadı. Oradaki herkesin yaptığı gibi bayanı odama masaj yapması için çağırdım. Bunu antrenörler ve yöneticiler gördüler. Yarım saat sonra, başkan Kenan Nuhut çağırdı. Odamda bayan olup olmadığını sordu. Olduğunu söyledim ve özür diledim. Önce olayı kapattıklarını söylediler. Üzüntümden, hemen Türkiye'ye dönmek istedim. İzin vermediler. 3 gün sonra da biletimi verip Ankara'ya yolladılar. O üç gün içinde de beni milli takımdan tecrit edip, yeterince cezalandırdılar.’’

Ceza Kurulu toplantı sonunda Halil Mutlu'nun 2 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmasına karar verdi. Bu ceza daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından da onaylandı.

2 ay ceza aldığı haberini Hürriyet'ten öğrenen Mutlu ‘‘Bu yönetim ve antrenör görevde olduğu sürece elimi bara sürmem mümkün değil. Hiç bir suçum yok. Bana ceza veriliyorsa Tayland'a gelen tüm yönetici, antrenör, başkan ve sporculara da aynı oranda ceza verilmelidir’’ dedi. Bırakma kararının haberi duyduğu andaki kızgınlıkla ilgisi olmadığını söyleyen Mutlu sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Halteri bırakma kararım, bir kızgınlık kararı değil. Düşünerek, taşınarak aldım. Bana iki ay ceza verenler ömrümden iki ay çaldılar.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!