Hakkari’de basketbol maçında olay çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari’de basketbol maçında olay çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 20:13

HAKKARİ'de liseler arası oynanan basketbol karşılaşmasında bir polisin sahaya girerek sevinç gösterisinde bulunmak isteyen öğrenciyi itekleyip türbinlere doğru fırlatması üzerine olaylar çıktı.

Öğrencilerin de polislerin üzerine yürümesiyle tekme ve yumruklaşmanın yaşandığı olaylar, okul idarecileri ve öğretmenlerin devreye girmesiyle sona erdi.

Hakkari’de bu yıl 8 lisenin katıldığı basketbol turnuvası, Hakkari Lisesi ile Cumhuriyet lisesi arasında bugün oynanan final maçıyla son erdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait salonda oynanan karşılaşma, renkli tezahürat ve gösterilerle başladı. Zaman zaman sahaya atılan maytaplar da okul idarecilerinin uyarısı üzerine atılmayınca, karşılaşma çekişmeli bir şekilde sürdü.

Büyük bir çekişme içinde geçen müsabakanın son 5 saniyesine 88-88 berabedrlikle girilince tansiyon da yükseldi. Son saniyelerde Cumhuriyet Lisesi Basketbol takımının, rakibi karşısında aldığı tek atışlık faulle 89-88 öne geçmesiyle okullarını desteklemeye gelen öğrenciler, büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

Öğrencilerin sevinçlerini, sahaya girerek göstermek istemesiyle, gerilimi arttırdı. Bir polis memuru, yaşanan bu izdiham sırasında, kalabalıktan kurtulup sahaya inmek isteyen bir öğrencinin önüne geçerek, müdahalede bulunması ve bacağından yakalayıp öğrenciyi yine türbinlere doğru iteklemesi üzerine olaylar büyüdü.

Polisin, arkadaşlarına yaptığı müdahale üzerine türbinlerde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nin öğrencileri, güvenlik önlemi alan 6-7 polisin üzerine yürüdü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu olaylar, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdemir ve okul idarecilerinin araya girmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!