Hakem Metin Tokat'a 'MHK tokadı'

Güncelleme Tarihi:

Hakem Metin Tokata MHK tokadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2004 01:41

Federasyon ve Merkez Hakem Komitesi’ni suçlayan Metin Tokat, ‘Tüm hakem arkadaşlarım baskı altına alındı. Listeme adam bulamıyorum. Bu nedenle çekiliyorum’ dedi. Tek liste ile girilen seçimde Mustafa Çulcu, 318 delegenin 301’inin oyuyla başkanlığa seçildi.

ESKİŞEHİR’deki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin (TFFHGD) Genel Kurulu’nda kıyamet koptu. Futbol Federasyonu ve MHK’nin desteklediği iddia edilen Mustafa Çulcu’ya karşı aday olan Metin Tokat, şok bir açıklama yaptı ve adaylıktan çekildi. Tokat, üstü kapalı olarak federasyonu, açık olarak da MHK’yi suçladı ve şunları söyledi:

Liste kuramadım

‘Dün akşamki (önceki akşam) yemekten itibaren tüm hakem arkadaşlarım baskı altına alındı. Tarafsız olması gereken kurumlar ‘Oyunu bu tarafa vereceksin. Biz bu tarafı destekliyoruz’ gibi baskılara başvurdular. Ben, listeme adam bulmakta güçlük çektim. Bu nedenle de adaylıktan çekiliyorum. Seçimin demokratik ve özgür bir ortamda (!) gerçekleşeceğine inanıyorum.’

Kendi sorunudur

Tokat’
ın hedef aldığı MHK’nin başkanı Yavuz ise eleştirilere şu karşılığı verdi: ‘Duygusal bir konuşma yapmış. Ben de delegeyim, 27 yaşındaki herhangi bir hakem de... Kim kime baskı yapabilir ki? Kesinlikle baskı diye bir şey yok. Gerek Tokat, gerekse Çulcu çok değerli arkadaşlarımız. Eğer Tokat listesine aday bulamıyorsa kendi sorunudur.’

Derneğin seçimlerine Mustafa Çulcu’nun hazırladığı tek liste ile gidildi. Çulcu oy kullanan 318 delegenin 301’inin oyunu alarak başkan seçildi. Çulcu’nun listesinde Selçuk Dereli, İsmet Arzuman, Bülent Uzun, Kuddusi Müftüoğlu, Bülent Demirlek, Lale Orta, Musa Eryılmaz, Hamza Mısır, Sadettin Güler, Süleyman Abay, Mevlüt Yerli, Yıldıray Arslan, Metin Karaarslan ve Dursun Cumali Sucu yer aldı.

BASKI YAPTILAR

‘Tarafsız olması gereken kurumlar, bana karşı tüm hakem arkadaşlarıma baskı yaptılar. ‘

DUYGUSAL KONUŞMUŞ

‘Tokat, duygusal bir konuşma yapmış. Kim kime baskı yapabilir ki. Aday bulamıyorsa, kendi sorunu.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!