Hagi konusu bir gecede bitti

Güncelleme Tarihi:

Hagi konusu bir gecede bitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2004 01:54

Canaydın, Kıran ve Gürsoy gece yarısı teknik patron isminde anlaştı. Oğul Ali Gürsoy özel uçakla Romanya'ya gitti, 02.00'de Hagi'yi İstanbul'a getirdi. Saat 04.00'te de anlaşma sağlandı.

FATİH Terim'in görevi bırakmasından sonra adı tribünlerden eksik olmayan Gheorghe Hagi, şimdi G.Saray'ın patronu oldu. Bu transfer öyle şip şak oldu ki, Ergun Gürsoy yine o iş bitirici özelliğini kullandı.

Başkan Özhan Canaydın ile Ergun Gürsoy ve Turgay Kıran'ın önceki gece yarısı gerçekleştirdikleri zirve sonunda, Ali Gürsoy özel bir uçakla Bükreş'e gönderildi. Oğul Gürsoy burada Hagi ile buluştu. Gece saat 02.00'de Hagi ile birlikte İstanbul'a döndü. Burada Başkan Canaydın ve Ergun Gürsoy, Rumen teknik adamla pazarlık yaptı. Toplantı saat 04.00'te sona erdi. Tarafların el sıkıştığı görüşme sonunda Rumen çalıştırıcı, menajer Victor Becali ile birlikte sabah 08.35'te TK 1443 sefer sayılı THY uçağı ile Bükreş'e döndü.

Vefa Küçük de uçaktaydı

Hagi
uçağın 1 numaralı koltuğunda yolculuk yaparken, üçüncü koltukta, F.Bahçe'nin eski yöneticisi Vefa Küçük oturuyordu. Küçük, Hagi'ye G.Saray ile anlaşıp anlaşmadığını sordu. Rumen çalıştırıcı da, ‘‘Anlaştım, herşey tamam. Şimdi Bükreş'e eşyalarımı toplamaya gidiyorum. Birkaç saat sonra özel uçakla İstanbul'a dönüp, akşam ilk idmanıma çıkacağım’’ cevabını verdi.

Öğleden sonra İstanbul'a gelen Gheorghe Hagi, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen törenle sözleşme imzaladı. Rumen teknik direktör, imza sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Burada, oyuncu olarak yaptığım güzel işleri hoca olarak da yapmaya hazırım. Galatasaray gibi bir takıma ihtiyacım vardı. Burada görev almak benim için büyük bir iddia’’ diye konuştu.

Fatih bıraktığı için geldim

Hagi,
Rumen basınına verdiği demeçte de şunları söyledi: ‘‘G.Saray gibi bir camiaya gitmekten gurur duyuyorum. Buna hazırdım ve beklediğim bir olaydı. Ama şunu söyleyeyim, ben, Fatih Terim'in yerine gelmedim. Görevi bıraktığı için geldim. Fatih iyi bir arkadaşım. Ondan takım hakkında bilgi alacağım. Fatih'in cezalandırdığı futbolculara ihtiyacım olacak. Eski takım arkadaşlarımla omuz omuza vererek, Galatasaray'ı başarıya taşıyacağız.’’

Bu arada, Hagi
'nin yakın dostu olan Türk-Rumen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay, Rumen yıldızın sarı kırmızılı takıma teknik adam olarak dönmesinin G.Saray'a yeni motivasyon kazandıracağını söyledi. Atalay, ‘‘Hagi'nin bir yıl daha hizmet etmeyi düşündüğü bir dönemde G.Saray'dan kopmasında Mehmet Cansun ve Mircea Lucescu etkin rol oynamıştı. Hagi'nin sarı kırmızılı takıma bu kez teknik adam olarak dönmesi ile Hagi-Lucescu arasında heyecanlı bir yarış başlayacak’ diye konuştu.

İLK İCRAATI CEZALILARI AFFETMEK OLDU

Hagi'nin G.Saray'daki ilk icraatı, Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılan Hakan Ünsal, Arif, Bülent ve Baliç'i affetmek oldu. Rumen teknik direktör dün akşam yaptırdığı ilk antrenmana bu futbolcuları da aldı. Hakan Ünsal, Arif, Bülent ve Baliç böylece 2,5 aylık bir sürenin ardından takımla birlikte çalışmaya yeniden başladı. Yardımcısı henüz belli olmadığı için takımı tek başına çalıştıran Hagi, antrenmanı izleyen taraftarların büyük ilgisiyle karşılaştı. İdman öncesi futbolculara saha içinde bir konuşma yapan Hagi, daha sonra takımı masör Giovanni Melchiore eşliğinde koşturdu. Bu arada, masör Rıza Erat da dün Florya'da işbaşı yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!