Haftanın kaybedenleri Ajax ve Twente

Güncelleme Tarihi:

Haftanın kaybedenleri Ajax ve Twente
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 11:01

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nin (Eredivisie) 9. haftasında Roda JC Kerkrade ile 1-1 berabere kalan Twente, puan kaybına rağmen liderliğini sürdürdü.

Liderin yakın takipçileri PSV Eindhoven ve Vitesse aldıkları farklı galibiyetlerle haftayı 3;er puanla kapatırken, Ajax evinde Heracles Almelo ile 3-3 berabere kalarak 1 puana razı oldu.

Uzun zamandır liderliği elinde bulunduran Twente, deplasmanda karşılaştığı ligin zayıf ekiplerinden Roda JC Kerkrade karşısında elde ettiği 1-1;lik sonuçla bu sezon ligdeki ilk beraberliğini aldı.

Karşılaşmanın genelinde etkili bir oyun ortaya koyamayan Twente, 68. dakikada Luc Castaignos ile 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü sürdüremedi. Ev sahibi ekip buna 73. dakikada Guus Hupperts;ın attığı golle cevap verdi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Twente bu sonuçla puanını 22;ye çıkararak liderliğini sürdürürken, Roda JC Kerkade 16 puanla 14. sırada yer alıyor.

Eredivise;nin şampiyon adaylarından PSV, evinde ağırladığı Willem II karşısında zor anlar yaşadı. Eindhoven ekibi ikinci devrede bulduğu gollerle maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi.

İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Willem II, 16. dakikada Jens Opodevijn ve 23. dakikada Niek Vossebelt;ın ayağında bulduğu gollerle devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan PSV, galibiyete 68 ve 78. dakikalarda Kevin Stootman ve 82. dakikada Tim Matavz;ın attığı gollerle ulaştı. Eindhoven temsilcisi bu sonuçla puanını 21;e çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu. Willem II 6 puanla 16. sıraya geriledi.

Şimdiye kadar oynadığı başarılı futbolla dikkatleri üzerine çeken ve şampiyonluğu hedefleyen Vitesse, NAC Breda engelini 3-0;la aşmasını bildi. Maçın genelinde baskılı bir oyun serileyen Vitesse;ye 3 puanı getiren golleri 32. dakikada Jonathan Reis, 56 ve 68. dakikalarda Wilfried Bony kaydetti. Puanını 21;ye yükselten Vitesse 3. sıradaki yerini korurken, NAC Breda 5 puanla 17. sıraya düştü.

Eredivisie;nin son şampiyonu Ajax ise seyircisi önünde Heracles Almelo karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü sürdüremedi ve karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 3-3 sona erdi.

Yüksek heyecana sahne olan maçta Ajax;ın gollerini 10. dakikada Ben Reinstra (kendi kalesine), 25. dakikada Lasse Schöne ve 62. dakikada Tobias Sana atarken, Heracles Almelo;nun golleri 61. dakikada Mike te Wierik, 80. dakikada Thomas Bruns ve 90. dakikada Luis Pedro;nun ayağından geldi. Puanını 17;ye çıkaran Amsterdam temsilcisi 4. sırada bulunurken, Heracles Almelo ise 11 puanla 9. Sıradaki yerini korudu.

Eredivisie;nin 9. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Heracles Almelo-Ajax.........:3-3
Roda JC Kerkrade-FC Twente...:1-1
NAC Breda-Vitesse............:0-3
PSV-Willem II................:3-2
AZ – NEC Nijmegen............:0-2
ADO Den Haag-FC Utrecht......:1-2
Sc Heerenveen-FC Groningen...:3-0
VVV-Venlo-Feyenoord..........:2-3
RKC Waalwijk-PEC Zwolle......:1-2

-Gol krallığı-

Eredivisie;de gol krallığı yarışında 9 hafta sonunda attığı 10 golle Vitesse;den Wilfried Bony ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 8 golle AZ Alkmaar;dan Jozy Altidore, 6;şar golle Feyenoord;dan Lex Immers ve Heerenveen;den Alfred Finnbogason takip ediyor.

-Eredivisie;de 10. hafta programı-

26 Ekim Cuma:
FC Utrecht-FC Groningen.

27 Ekim Cumartesi: ADO Den Haag-Willem II, NEC Nijmegen-Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo-NAC Breda.

28 Ekim Pazar: Feyenoord-Ajax, PEC Zwolle-PSV, Heracles Almelo-sc Heerenveen, RKC Waalwijk-FC Twente, Vitesse-AZ.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!