Haber muhteşemdi, kaynadı

Güncelleme Tarihi:

Haber muhteşemdi, kaynadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 17:20

Takvim’den aktarıyorum ben, Ali Filizkan imzalı bir haber. Kadir Akçelik adlı biri, Manisa Kuyumcular Çarşısı’nda bir dükkandan bir kolye çalmış. Ancak yakalanacağını anlayınca, kolyeyi ağzına attığı gibi yutmuş. Adamı yakalayıp içeri atmış polis. Ama suçu tespit etmek üzere de bir röntgen çektirmeyi ihmal etmemiş. Kolye midede açıkça görülüyor. Buraya kadar olağanüstü bir şey yok.

Haberin Devamı

Ancak, 3 gram ağırlığındaki 14 ayar kolyenin bundan sonraki hikayesi muhteşem. Daha doğrusu haberin akışı.

Ali Filizkan haberini tam yapmak için, lazım herkesten görüş almış, bu arada işin “mizah” tarafını da ihmal etmemiş.

Habere göre:

(1) Kuyumcular Çarşısı’nda esnaf, arasında iddiaya giriyormuş. “Kolye çıkar mı, çıkmaz mı?” diye. Yemeğine iddiaya girmeleri biraz iğrenç ama...

(2) Kuyumcular Derneği Başkanı Mustafa Kaçire “yutulmuş kolyenin kıçtan çıkışı” konusunda uzman sıfatıyla (demek ki kuyumcuların sık başına geliyor) açıklamış: “Kolye çıkar ama süresini bilemeyiz. Ne yerse yesin vücut onu dışarı atar!”

(3) Bu arada, cezaevindeki tutuklu, tuvalete (“kolye nöbeti” tutan) gardiyanlar eşliğinde gidiyormuş. Demek ki gariban memur, bir oturuğa yaptırdıkları hırsızın üretimini kontrol ediyor, “delil” kaybolmasın diye... (“Bok yoluna gitmesin” diye daha doğrusu! Çünkü ‘hırsızlık malı-delil’ olmazsa, mahkum etmek zor!)

(4) Zaten sahibi de kolyesini geri istiyormuş. Dernek Başkanı “Daha önce de böyle bir hadise yaşandı, kolye çıktı” demiş. (Fiil: Çıktı!)

(5) Meslektaşım haberi bu kadarla da bitirmemiş, açıp bir de dahiliyeciden görüş almış. Dr. Mustafa Kahraman’ın görüş ve tavsiyesi de önemli: “Eğer bol zeytinyağlı yemekler yerse bir haftada dışarı atar. Ancak katı yemekler yerse daha geç çıkar...”

(6) Son olarak, haberin giriş cümelisini de aktarayım ki tam olsun: “Kemal Sunal’ın bir filminde, Amerika’daki amcasından miras kalan Mr.Dörtnal adlı eşeğin yuttuğu elması çıkarması için başında (kıçında, demek istiyor) nöbet tutması olayının bir benzeri de Manisa’da yaşanıyor.”

Teşbihte hata olmaz, hırsızın yaptığı da eşeklik hani!

*

Memleketimi se-vi-yo-rum !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!