Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2005 01:55

Halterde madalya yağmuru

FRANSA'nın Nice kentinde dün başlayan 8. Dünya Üniversite ve Kolej Öğrencileri Halter Şampiyonası'nda, bayanlar 53 kiloda mücadele eden haltercilerimiz Nurcan Taylan ile Emine Karademir, ilk 2 sırayı elde etti. Olimpiyat Şampiyonu Taylan toplamda 185 kilo kaldırırken, koparma ve silkmeyle birlikte 3 altın, Karademir de koparma, silkme ve toplamda 166 kiloluk derecesiyle 3 gümüş madalyanın sahibi oldu.

Beyzbol olimpiyatta yok

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da yapılacak 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 26 spor branşı yer alacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Singapur’daki toplantısında yapılan oylamada, beyzbol ve softbol sporlarını, 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları programından çıkardı. Bunların yerine programa dahil olacak 2 branşın belirlenmesi için bir oylama daha yapıldı. İlk oylamada finale kalan Karate ve Squash branşları arasında yapılan son oylamada 3’te 2 çoğunluk sağlanamayınca, 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’ndaki branş sayısı 26’da kaldı.

Robinho'dan Real boykotu

BREZİLYA'nın son dönemde parlayan yıldızı Robinho, Real Madrid'e transferine izin vermeyen kulübü Santos'un idmanlarını boykot ediyor. R.Madrid geçen hafta Robinho için 25 milyon dolar teklif etmiş, Santos kabul etmemiş ve 2008 yılına kadar sözleşmesi olan futbolcusunun fiyatını 50 milyon dolar olarak belirlemişti. Genç yıldız da, kulübün kararını protesto ederek, 2 haftadır idmanlara çıkmıyor. Öte yandan Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool, kaptan Steven Gerrard ile Jamie Carragher'ın sözleşmelerini 2009 yılına kadar uzattı.

Karadeniz'in Kırkpınar'ı

HER yıl düzenlenen ve "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" olarak bilinen geleneksel Sinop Dikmen Yağlı Güreşleri'nin 41'incisi başlıyor. Bugün halk konseri ile start verilecek ve festival havasında geçmesi için çaba harcanan organizasyona 300 pehlivanın katılması bekleniyor. Politikacıların büyük rağbet gösterdiği güreşlerin bu yılki konukları ise Sinop milletvekilleri ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olacak. Sürpriz sanatçılarla organizasyonun şenlik havasında geçeceğini belirten eski Dikmen Ağası Sinoplu işadamı Cemil Beşli, "Er meydanımıza şampiyonlarımızı bekliyoruz" dedi.

Ümitler'den kötü start

SEKİZİNCİ Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, ilk maçında İsrail'e 73-65 yenildi. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen şampiyonada ay yıldızlı takımımız, karşılaşmanın ilk yarısını da 33-25 geride tamamladı. Grubun diğer maçında ise S.Karadağ, İspanya'yı 80-73 yendi.

McEwen'den 2. zafer

DÜNYANIN en prestijli organizasyonlarından biri olan 92. Fransa Bisiklet Turu'nun 7. etabını Davitamon-Lotto takımından Robbie McEwen kazandı. 228.5 kilometrelik Luneville-Karlsruhe etabını 5:03:45'le önde geçen Avustralyalı bisikletçi 2. birinciliğine ulaşırken, İsveçli Magnus Backstedt 2., Avusturyalı Berhand Eisel de 3. oldu. Organizasyonda 6 kez şampiyon olan ABD'li Lance Armstrong, genel klasmanda takım arkadaşı George Hincapie'nin önünde 55 saniye farkla sarı mayoyu korudu. Bisikletçiler, bugün 231.5 km'lik Pforzheim-Gerardmer etabını geride bırakacak.

Ankara rövanşa çıkıyor

ANKARASPOR Inter Toto Kupası’nda rövanşa çıkıyor. İlk maçta, Dubnica’ya 4-0 gibi farklı bir skorla evinde yenilen mavi beyazlılar, bu akşam 18.30’da Slovakya’da oynayacağı karşılaşmaya tam kadro çıkacak. Başkent ekibinin hafif sakatlığı bulunan kaleci Jerviç dışında eksiği yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!